Célkeresztben a testmozgás - Kővári Viktorral, az Exatlon Hungary versenyzőjével tornáztak a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai
Oktatás
2022. jún. 8.

Célkeresztben a testmozgás - Kővári Viktorral, az Exatlon Hungary versenyzőjével tornáztak a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai

Közösen töltötték a délelőttöt Kővári Viktorral, az Exatlon Hungary versenyzőjével a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai. Ma sportos napot tartottak az intézményben.

A Petőfi Sándor Általános Iskolában ma sportos napot tartottak. Minden diák és pedagógus a szabad levegőn töltötte a tanítás nélküli napot. Kivonultak az udvarra, ahol várta őket Kővári Viktor sportoló, egy közös beszélgetésre. A fiatalember az egyik kereskedelmi tévécsatorna ügyességi és extrém sport vetélkedőjének résztvevője volt. Az egészséges életmódra nevelés nagyon fontos szempont az iskola életében.

„A tanév végéhez közeledve, minden évben megtartjuk a Petőfi napokat ami tulajdonképpen egyfajta lezárása a tanévnek. Van egy lelkes tanító nénink, aki felvetette az ötletet, hogy mi lenne, hogyha meghívnánk egy olyan embert és színesítenénk a jelenlétével az eseményt, akit minden gyermek ismer. Azért esett a választás Kővári Viktorra, ő az Exatlon-nak a harmadik évadában szerepelt és versenyzett, és elvállata a felkérésünket” - mondta Keresztes Istvánné, a Petőfi Sándor Általános Iskola intézményvezetője.

A tanulók között voltak rajongók is, akik nagy örömmel végezték a reggeli torna különböző gyakorlatait.

„Nagyon jól érzem magam a mai napon, és nagyon imádom Kővári Viktort” - nyilatkozta Farkas Tamás, 4/A osztályos tanuló.

Kővári Viktor kézilabdázott és teniszezett, a sport mindig is az élete része volt. A futás teljesen kikapcsolja. Egyetlen cél lebeg a szeme előtt, a győzelem. Mindig is ez motiválta, hatalmas küzdőnek számít. Örömmel tett eleget az iskola felkérésének, hiszen kazincbarcikaiként sokat járt Ózdon, ismeri a várost.

„Előzetesen megkaptam az egész napi sportnak a lebonyolítását és minden állomáson részt fogok venni, én is ugyanúgy körbe fogok menni, mint az osztályok, ki fogok próbálni mindent, megpróbálok mindenkinek majd segíteni egy-egy feladatnál” - fogalmazott Kővári Viktor, az Exatlon Hungary harmadik évadának kihívója.

A sportpályán hét pontot jelöltek ki a pedagógusok, ahol állomásvezetők várták a gyerekeket a feladatok megoldásával. A diákok nagyon jól érezték magukat, az egész iskola együtt mozgott a sportolóval.