„Késsel-villával”
Kultúra
2020. febr. 25.

„Késsel-villával”

Mautner Zsófi gasztroblogger, műsorvezető volt a póZdium ötödik állomásának vendége tegnap az Olvasóban.

A „főzőnővel” készült beszélgetést nagy érdeklődés övezte, sokan ellátogattak az Adorján Lajos terembe. Az Ózdi Városi Televízió beszélgetős műsorában ezúttal Farkas Mózes működött közre. Az ózdi fiú ki akart törni a szegénységből, ezért 19 évesen benevezett az egyik kereskedelmi csatorna főzőműsorába, bár második lett, de az ezzel szerzett ismertséget jó kamatoztatja.

Farkas Mózes kreatív séf volt a póZdium ötödik állomásának felvezető vendége. A fiatalembert az ország öt évvel ezelőtt ismerhette meg, amikor az egyik kereskedelmi csatorna műsorában forgatta a késeket. A főzéssel 14 évesen ismerkedett meg, a fővárosban nyaralt, és úgy hozta az élet, hogy beiratkozott egy szakács iskolába, majd jött a lehetőség, amikor egy nagyon híres étteremben sikerült elhelyezkednie. Ahogyan ő fogalmazott, ott ismerte fel, hogy nemcsak a rántott húsról szól ez a szakma. Jelenleg Fertődön dolgozik egy falusi vendéglőben, az Ózdi Városi Televízió produkciója kedvéért szívesen látogatott szülővárosába.

„Nagyon örültem a felkérésnek, örülök, hogy a város egy ilyen műsorral színesebb. Nagyon jó dolognak tartom, hogy a vendégek belenézhetnek, és beleláthatnak jobban a minőségibb és a magasabb szintű gasztronómiába. Ma egy hideg előételt hoztam, egy libamájat, különböző szilvákkal. Ehhez van egy szilvakrém, van egy marinált szilva benne, illetve különböző kisebb izgalmas elemekkel egészítem ki” - mondta Farkas Mózes, kreatív séf.

A röpke bemutató után Bukovinszky Zsolt Mautner Zsófi gasztroblogger, műsorvezetőt invitálta a színpadra. A mintegy egyórás beszélgetésből kiderült, hogy Zsófi diplomatakarrierjét adta fel az ízek világáért. Nagymamájától tanult meg főzni. Tizenöt szakácskönyvet írt, amelyekkel főként a háziasszonyokat szólítja meg, volt, amelyiket mandarin nyelven is kiadták. Hat nyelven beszél, receptjeit pedig a fél ország főzi. Elsőként kezdett az országban gasztroblogírásba. A magát csak „főzőnőnek” nevező műsorvezető azt mondja, az ételnek két útja van. Az egyik, ami a gyomorba vezet, a másik pedig a szívhez visz. Utóbbi sokkal jobban érdekli.

„Van egy olyan mondás, ami kicsit erős, de nagyon igaz, hogy ha ettél az ételemből, akkor már nem tudsz gyűlölni. Ez szerintem tényleg így működik. Ha valakit már összeköt egy étel, ha az ember valakinek főz, és úgymond megetet valakit, akkor ott egy teljesen másfajta emberi minőség és emberi kapcsolat alakul ki, tehát a gasztronómia például ilyen típusú projektekben, ahol más kultúrából érkező emberekkel együtt főzünk, eszünk, beszélgetünk fantasztikus eszköz” - fogalmazott Mautner Zsófi, gasztroblogger, műsorvezető.

Az Ózdi Városi Televízió nagy sikerű produkciójára most is sokan ellátogattak az Olvasó Adorján Lajos termébe. A beszélgetéssorozat egészen júliusig tart, március 23-án Alföldi Róbert színész, rendező lesz városunk vendége. A talkshow-kat három hónapos csúszással tűzik műsorukra, így a Lakatos Márkkal készült felvételt március 16-án 19 óra 30 perctől tekinthetik meg a nézők. Az eddigi adásokat pedig a www.ovtv.eu internetes oldalon lehet nyomon követni.