Több pontban is döntést hoztak a képviselő-testület tagjai
Önkormányzat
2022. máj. 9.

Több pontban is döntést hoztak a képviselő-testület tagjai

Rendkívüli testületi-ülést tartott Ózd Város Képviselő-testülete. Szó esett többek között kezelésbe adásról, támogatásokról és egy költséges bérleti szerződés felmondásáról egyaránt.

A Városháza nagy tanácstermében gyűlt össze Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A mai ülésen nyolc napirendi pontot tárgyaltak, amelyet korábban az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság, valamint a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság is átbeszélt. Szó esett a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió által benyújtott pályázathoz kapcsolódó támogatási nyilatkozat meghozataláról. Továbbá több olyan pontot is megtárgyaltak, amelyet Zsuponyó Anett alpolgármester terjesztett elő. Ilyen volt többek között az alapítványok támogatása, valamint a mobil kosárlabda pálya kezelésbe adása is.

„A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének segítségével a Nagy Imre úton a dühöngőnél egy mobil kosárlabda pálya került kialakításra. Most a testület döntött az Ózdi Városüzemeltető Intézmény kezelésébe adásáról, hiszen itt az állagmegőrzés, a használhatóság megőrzése, a rendeltetésszerű használatért és a karbantartásért is a város felelősséget vállalt” - tette hozzá Zsuponyó Anett, alpolgármester.

Ezért tehát az alpolgármester javasolta Molnár Gábornak, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatójának, hogy a területet körülvevő kerítést fessék le, valamint hozzák rendbe a padokat, hiszen ezek állapotára már nagyon ráfér a felújítás. Az intézmény egyébként a terület rendbetételét plusz két szeméttároló kihelyezésével is támogatni kívánja. Az ülésen szó esett továbbá egy megtakarítási lehetőségről is.

„Egy régi, hosszú és jelentős kiadásnak vet véget az önkormányzat. Még 2013-ban került egy szerződés került megkötésre a Skanzen projektnek helyet adó gyári területre, amely eddig több mint ötvenöt millió forintos kiadást jelentett az önkormányzatnak. Ezt lezártuk, a mai üléssel felmondtuk a bérleti szerződést. Az ott megvalósított beruházásból származó termékeket és kiállított termékeket pedig át fogjuk szállítani a múzeum udvarára. Ott ugyanilyen minőségben megtekinthetőek lesznek, tehát értékében semmit nem fog veszíteni a kiállítás, azonban egy bérleménytől megszabadulunk, ami jelentős kiadásokkal terhelt minden esztendőben minket” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A testület tagjai minden napirendi pontot tartózkodás és ellenszavazat nélkül, egyhangú igennel fogadtak el. A tervek szerint a következő alkalommal egy hosszabb ülés várható, amelyet az Ózdi Városi Televízió élőben közvetít majd.