Forgalmirendváltozást is okoznak majd a csatornaberuházáshoz kapcsolódó garanciális javítások a Mekcsey István úton
Város
2022. máj. 9.

Forgalmirendváltozást is okoznak majd a csatornaberuházáshoz kapcsolódó garanciális javítások a Mekcsey István úton

Területbejárást tartottak ma a Mekcsey István úton. A szakemberek a csatornázás utáni helyreállítást vizsgálták. A javítási munkálatok a forgalmi rendben is változást okoznak.

Speciális eszköz segítségével mérik le azon részek területét, amelyek a garanciális javításokban érintettek. A folyamat a csatornázás utáni helyreállítás része, amelyet korábban itt végeztek el a kivitelező cég szakemberei. Az eredmény tekintetében ma több probléma is megmutatkozott, ezért a vállalat és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény között egy megállapodás született.

„Az a megegyezés született, hogy a csatorna nyomvonalát, illetve a csatorna nyomvonalának belső felétől az út széléig egyben le fogják aszfaltozni. A csatorna nyomvonalát állja a kivitelező, a többit pedig az ózdi önkormányzat. Ennek a felmérése folyik most, hogy ez milyen összeget jelent az önkormányzat számára” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az aszfaltozási munkálatokat mintegy kilencszáz méteres szakaszon végzik majd a szakemberek, ami a forgalmi rendben is változást eredményez. Ezért a terület képviselője az itt élők, valamint az erre közlekedők türelmét kéri.

„Jövő héten kezdődnek a munkálatok, az Euroaszfalt Kft. lesz a kivitelező. Ez körülbelül két hetet vesz majd igénybe. Forgalomátirányítás lesz, egyirányúsítják a forgalmat a Mekcsey István úton. A kimenő forgalom a Mekcsey István útról, a bejövő forgalom pedig a főútról lesz” - nyilatkozta Váradi József, területi képviselő.

Ezen a szakaszon haladnak át a helyközi járatokon kívül a 3-as, továbbá a 23-as számú, helyben közlekedő autóbuszok is. A munkálatok idejére két megállót helyeznek át ideiglenesen. Az egyik a Sajóvárkonyi elágazás nevű megállóhelyet érinti, amelyet átmenetileg az Akácos úti vasúti sorompó előtt alakítanak ki. A másik a Sajóvárkonyi ÁMK elnevezésű megállóhely, amely a Dobó István úti ABC épületével szemben helyezkedik majd el. A Mekcsey út 59-es számú ingatlannál, illetve a Sajóvárkonyi posta előtti buszmegállók pedig csak egy irányban használhatók majd.