Közgyűlésen vettek részt az Ózdi Nyugdíjas Klub tagjai

Megtartotta éves közgyűlését az Ózdi Nyugdíjas Klub. Visszaemlékeztek az elmúlt év eseményeire, de szóba került a költségvetés és a felügyelőbizottság beszámolója egyaránt.

Az Ózdi Nyugdíjas Klub évről-évre megtartja szokásos közgyűlését. Idén a százhuszonnyolcból hatvankilenc tag vett részt az eseményen, amely elég volt a határozatképesség megállapításához, ugyanis ehhez 50+1%-os jelenlétre volt szükség. Hét napirendi pontot tárgyaltak, amely között szerepelt a 2021. évi tevékenységük beszámolója, a felügyelőbizottság jelentése, valamint kitértek pénzügyi helyzetükre is.

„Ennek a közgyűlésnek a keretében fogjuk megvitatni az egész elmúlt évi tevékenységünknek az értékelését. Reményeinkhez híven elfogadja a testület a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolónkat. Elfogadjuk az erre az évre vonatkozó közhasznúsági feladataink meghatározását. Személyi kérdésekről is lesz a mai nap szó, mert időközben lemondott a felügyelőbizottságunk egy tagja, és helyette újat fogunk választani” - mondta Schlögl Zoltánné, az Ózdi Nyugdíjas Klub elnöke.

Az alkalmon a tavalyi esztendőre is visszatekintettek. 2021-ben nem volt az Ózdi Nyugdíjas Klubot érintő haláleset, azonban tizenhárom új taggal bővültek. Felidézték az Országos Nyugdíjas Ki Mit tud, a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat és a Gyulai Országos Szenior Táncfesztivál eseményeit egyaránt.

„Én már tizenkét éve tag vagyok. Nagyon jól érzem magam, jók a programok. Sok jó hagyományos program van, mint például a szalonnasütés, színházlátogatás. Ezek mind olyanok, hogy vonzzák a tagokat” - emelte ki Kedvesné Begala Mária, az Ózdi Nyugdíjas Klub tagja.

A pandémia miatt az elmúlt évben kevesebb programjuk volt, azonban így is bővelkedtek kirándulásokban. Ellátogattak többek között Erdélybe, az Őrségbe, az egri adventi vásárba, a Tisza-tavi Ökocentrumba, Szegedre és Hajdúnánásra is. A klub legidősebb tagja a nyolcvankilenc éves Varga Ferencé, aki a kezdetekről minden utazáson részt vett, és a mai napig aktív szereplője a közösségnek.

„Én világ életemben néptáncos voltam lent a kultúrházban még valamikor Adorján Lajosékkal. Én azóta mindig táncolok, otthon is táncolok magamban. Amikor jó zene van a tévében, akkor és felkelek még az ágyból is. Nem lehet abbahagyni, mert akkor az ember lebénul, meg nem lehet semmit sem abba hagyni mert akkor mi van? Vége van az életének” - fogalmazott Varga Ferencné, az Ózdi Nyugdíjas Klub tagja.

Az élménydús programok és a jókedv tehát erre az évre is be van ütemezve. A klub tagjai bíznak benne, hogy idén még több kirándulást és közösségi eseményt tudnak szervezni mint tavaly.

(forrás)