Közgyűlésen vettek részt az Ózdi Nyugdíjas Klub tagjai
Hírek
2022. máj. 5.

Közgyűlésen vettek részt az Ózdi Nyugdíjas Klub tagjai

Megtartotta éves közgyűlését az Ózdi Nyugdíjas Klub. Visszaemlékeztek az elmúlt év eseményeire, de szóba került a költségvetés és a felügyelőbizottság beszámolója egyaránt.

Az Ózdi Nyugdíjas Klub évről-évre megtartja szokásos közgyűlését. Idén a százhuszonnyolcból hatvankilenc tag vett részt az eseményen, amely elég volt a határozatképesség megállapításához, ugyanis ehhez 50+1%-os jelenlétre volt szükség. Hét napirendi pontot tárgyaltak, amely között szerepelt a 2021. évi tevékenységük beszámolója, a felügyelőbizottság jelentése, valamint kitértek pénzügyi helyzetükre is.

„Ennek a közgyűlésnek a keretében fogjuk megvitatni az egész elmúlt évi tevékenységünknek az értékelését. Reményeinkhez híven elfogadja a testület a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámolónkat. Elfogadjuk az erre az évre vonatkozó közhasznúsági feladataink meghatározását. Személyi kérdésekről is lesz a mai nap szó, mert időközben lemondott a felügyelőbizottságunk egy tagja, és helyette újat fogunk választani” - mondta Schlögl Zoltánné, az Ózdi Nyugdíjas Klub elnöke.

Az alkalmon a tavalyi esztendőre is visszatekintettek. 2021-ben nem volt az Ózdi Nyugdíjas Klubot érintő haláleset, azonban tizenhárom új taggal bővültek. Felidézték az Országos Nyugdíjas Ki Mit tud, a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat és a Gyulai Országos Szenior Táncfesztivál eseményeit egyaránt.

„Én már tizenkét éve tag vagyok. Nagyon jól érzem magam, jók a programok. Sok jó hagyományos program van, mint például a szalonnasütés, színházlátogatás. Ezek mind olyanok, hogy vonzzák a tagokat” - emelte ki Kedvesné Begala Mária, az Ózdi Nyugdíjas Klub tagja.

A pandémia miatt az elmúlt évben kevesebb programjuk volt, azonban így is bővelkedtek kirándulásokban. Ellátogattak többek között Erdélybe, az Őrségbe, az egri adventi vásárba, a Tisza-tavi Ökocentrumba, Szegedre és Hajdúnánásra is. A klub legidősebb tagja a nyolcvankilenc éves Varga Ferencé, aki a kezdetekről minden utazáson részt vett, és a mai napig aktív szereplője a közösségnek.

„Én világ életemben néptáncos voltam lent a kultúrházban még valamikor Adorján Lajosékkal. Én azóta mindig táncolok, otthon is táncolok magamban. Amikor jó zene van a tévében, akkor és felkelek még az ágyból is. Nem lehet abbahagyni, mert akkor az ember lebénul, meg nem lehet semmit sem abba hagyni mert akkor mi van? Vége van az életének” - fogalmazott Varga Ferencné, az Ózdi Nyugdíjas Klub tagja.

Az élménydús programok és a jókedv tehát erre az évre is be van ütemezve. A klub tagjai bíznak benne, hogy idén még több kirándulást és közösségi eseményt tudnak szervezni mint tavaly.