Megromlott viszonyuk miatt gyújtotta fel élettársa házát egy férfi Csernelyben. Teljesen leégett az ingatlan

Teljes egészében kiégett egy családi ház Csernelyben. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi szándékosan gyújtotta fel az ingatlant, mert élettársával megromlott a kapcsolata.

Szinte csak a falak maradtak épen abban a csernelyi családi házban, ami a napokban égett ki. Az utcában járva már messziről látni lehetett a pusztítás nyomait. Először még nem lehetett tudni, hogy mi okozhatta a tüzet, de a rendőrségi adatgyűjtés hamar eredményre vezetett.

„A kollégáim szemfüles és lényegre törő adatgyűjtésének köszönhetően megállapították azt, hogy egy helyi férfi követte el a bűncselekményt. Megromlott a kapcsolata élettársával, ezért az élettársa vagyonát képző ingatlanát felgyújtotta. Az Ózdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi osztályának munkatársai nevelőapjánál megtalálták az elkövetőt, aki egy szobában bújt el mert tudta, hogy a településen több kollégám keresi. Elszámoltatása alkalmával előadta, hogy rossz viszonyukra való tekintettel gyújtotta fel az ingatlant, így kollégáim előállították a kapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységei egy másik, bánrévei esttől vonultak Csernelybe. Mivel a lángok az egész házban pusztítottak az egri kollégák is segítséget nyújtottak egy fecskendővel. Az összehangolt munkának köszönhetően tudták megfékezni csak a tüzet.

„18 óra 26 perckor jött a jelzés, miszerint Csernely Nagysor út 106. szám alatt egy családi ház teljes terjedelmében ég. A helyszínre kettő darab gépjárműfecskendővel vonultunk, tíz fővel végeztük az oltást. A tüzet négy darab vízsugárral oltottuk el. Az esettel kapcsolatban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat szándékos gyújtogatás gyanúja miatt tűzvizsgálati eljárást indít. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős” - emelte ki Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy milyen következményt várt a férfi a gyújtogatástól. Amellett, hogy a ház teljesen kiégett és egy család fedél nélkül maradt, a gyanúsított komoly büntetésre is számíthat, cselekedetéért ugyanis két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(forrás)