Megromlott viszonyuk miatt gyújtotta fel élettársa házát egy férfi Csernelyben. Teljesen leégett az ingatlan
Hírek
2022. ápr. 29.

Megromlott viszonyuk miatt gyújtotta fel élettársa házát egy férfi Csernelyben. Teljesen leégett az ingatlan

Teljes egészében kiégett egy családi ház Csernelyben. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi szándékosan gyújtotta fel az ingatlant, mert élettársával megromlott a kapcsolata.

Szinte csak a falak maradtak épen abban a csernelyi családi házban, ami a napokban égett ki. Az utcában járva már messziről látni lehetett a pusztítás nyomait. Először még nem lehetett tudni, hogy mi okozhatta a tüzet, de a rendőrségi adatgyűjtés hamar eredményre vezetett.

„A kollégáim szemfüles és lényegre törő adatgyűjtésének köszönhetően megállapították azt, hogy egy helyi férfi követte el a bűncselekményt. Megromlott a kapcsolata élettársával, ezért az élettársa vagyonát képző ingatlanát felgyújtotta. Az Ózdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi osztályának munkatársai nevelőapjánál megtalálták az elkövetőt, aki egy szobában bújt el mert tudta, hogy a településen több kollégám keresi. Elszámoltatása alkalmával előadta, hogy rossz viszonyukra való tekintettel gyújtotta fel az ingatlant, így kollégáim előállították a kapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységei egy másik, bánrévei esttől vonultak Csernelybe. Mivel a lángok az egész házban pusztítottak az egri kollégák is segítséget nyújtottak egy fecskendővel. Az összehangolt munkának köszönhetően tudták megfékezni csak a tüzet.

„18 óra 26 perckor jött a jelzés, miszerint Csernely Nagysor út 106. szám alatt egy családi ház teljes terjedelmében ég. A helyszínre kettő darab gépjárműfecskendővel vonultunk, tíz fővel végeztük az oltást. A tüzet négy darab vízsugárral oltottuk el. Az esettel kapcsolatban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat szándékos gyújtogatás gyanúja miatt tűzvizsgálati eljárást indít. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős” - emelte ki Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy milyen következményt várt a férfi a gyújtogatástól. Amellett, hogy a ház teljesen kiégett és egy család fedél nélkül maradt, a gyanúsított komoly büntetésre is számíthat, cselekedetéért ugyanis két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.