Jelentős döntéseket hozott meg a képviselő-testület
Önkormányzat
2022. ápr. 28.

Jelentős döntéseket hozott meg a képviselő-testület

Tíz napirendről döntött a képviselő-testület. Többek között a kormánytól kapott ötszázmilliós keret felhasználásáról határozott, és több pályázat benyújtását is engedélyezték.

Rendkívüli ülést tartott ma délután Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. A döntéshozók tíz témával kapcsolatban tanácskoztak. Elsőként a kormánytól kapott ötszázmilliós keret felosztásáról határoztak. Ebből számos önkormányzati cég eszközparkja bővül, utakat aszfaltoznak majd le és a városi közterületek is fejlődhetnek.

„A kormányzati támogatásnak köszönhetően a mai napon döntöttünk arról az ötszázmillió forintnak a felhasználásáról amely koncepciót polgármester úr és a területi képviselők közösen dolgoztak ki. Így határoztuk meg, hogy mely közterületek és utak újuljanak meg, és mely intézmények eszközigényét oldjuk meg. Azt gondolom, hogy ez az együttműködés előre viszi a várost és bízom benne, hogy a közeljövőben is tovább tud majd folytatódni” - mondta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, területi képviselő.

Ezt követően három darab Top_Plusz pályázathoz tartozó támogatási kérelmet szavaztak meg. Ennek keretében főzőkonyhát alakítanak majd ki, patakmeder tisztítás és csapadékvízelvezetés oldódhat meg a szakmai szempontból kritikus részeken és turisztikai fejlesztés valósulhat majd meg. Szó esett több helyrajzi számon található terület eladásáról is, amelyet a Wellis kíván megvásárolni, hogy további beruházást valósíthasson meg. Döntöttek egy korábbi határozat módosításáról, amellyel a zöldmezős ipartelep környezetében építendő kamionparkoló támogatási igényét emelték meg. Vis maior keretből állítanák helyre a Vár utcai partfal-suvadást. Majd hosszasan vitáztak a civil-, és sportszervezetek és egyházak 2022-es támogatásáról.

„Nagyon fontos döntéseket hozott a képviselő-testület. Három új EU-s forrású pályázat beadásáról döntöttünk, és az ötszázmilliós kormányzati támogatás felosztásáról is. Korábban már részletezve volt a lakosság felé, hogy ez mit tartalmaz, ma pedig pont került az i-re. Több olyan javaslat volt, amit kötelezően tárgyalni kellett. Például az egyesületek és szervezetek, egyházak támogatása. Erről is pozitív döntést hozott a képviselő-testület” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A képviselő-testület zárt ülésen egy fellebbezést bírált el, melyet az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság elnöke terjesztett elő.