Negyvenhatmillió forintból újulhat meg a Mogyorósvölgyi Óvoda
Város
2022. ápr. 21.

Negyvenhatmillió forintból újulhat meg a Mogyorósvölgyi Óvoda

Külső felújítási munkálatokat végeznek egy pályázatnak köszönhetően a Mogyorósvölgyi Óvodán. A fal és a tető szigetelése valósul meg, valamint a nyílászárókat cserélik ki.

Jelentős átalakuláson megy keresztül a közeljövőben a Mogyorósvölgyi Óvoda. Az intézményben már régóta szükségessé vált egy komolyabb felújítás, ami a külső állapotot illeti. Most egy, az év elején beadott, majd azóta sikeresen elbírált pályázatnak köszönhetően újulhat meg az épület.

„Egy újabb belügyminisztériumi pályázaton volt sikeres Ózd Város Önkormányzata. Csuzda Gábor képviselő úr javaslatára a Mogyorósvölgyi Óvodának az épületfelújítását adtuk be erre a pályázatra. Közel negyvenhétmillió forint a teljes összeg, amiből megújulhat az intézmény. Ebből közel negyvenmillió forint a támogatás, és közel hétmillió forint az önkormányzat önereje. Meg fog újulni az épület homlokzata, külső része, hiszen teljes hőszigetelést kap, tetőszigetelést kap, valamint valamennyi nyílászáró is kicserélésre kerül. Nagyon örülünk neki, hisz erre az óvodára már régóta ráfért volna a felújítás, és ennek a pályázatnak köszönhetően ebből az összegből egy jelentős, energiahatékonysági beruházás fog megtörténni” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A kicsik tehát hamarosan megújult környezetben tölthetik majd mindennapjaikat. A terület képviselője is örömmel fogadta a döntést, hiszen kiemelten fontosnak tartja azokat a fejlesztéseket, amelyeket a lakosság körülményeinek javítása érdekében lehet elvégezni.

„A szívemhez nagyon közel áll a mögöttünk található épület, mert gyermekkorom éveit ebben az intézményben töltöttem én is, a Mogyorósvölgyi Óvodában. Megválasztásom óta számos jelzést kaptam már az épület rossz állapotával kapcsolatban, ezért különösen fontosnak tartottam azt a célkitűzést, hogy ezt az épületet meg tudjuk újítani. Ez egy belügyminisztériumi pályázat, valamint Riz Gábor, országgyűlési képviselő úr és Ózd város polgármestere segítségével a közeljövőben megvalósulhat ez a fejlesztés” - mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

A döntés ugyan már megszületett, de a forrás még nem áll rendelkezésre. Amint megérkezik a fedezet, ki lehet írni a közbeszerzést, majd miután meg lesz az eredmény, megkezdődhet a munka. A tervek szerint még ebben az évben befejeződhet a beruházás.