Egy akkumulátor töltő okozott tüzet a Március 15. úton tegnap este. A család és négylábú kedvenceik is jól vannak
Hírek
2022. ápr. 7.

Egy akkumulátor töltő okozott tüzet a Március 15. úton tegnap este. A család és négylábú kedvenceik is jól vannak

Egy meghibásodott akkumulátor töltő okozott tegnap tüzet a Március 15. út egyik családi házában. A tűzoltók megfékezték a lángokat. Nem sérült meg senki. Az anyagi kár jelentős.

Nem telnek eseménytelenül a napok az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai számára. Azt gondolnánk, hogy a csapadékosabb időjárás miatt legalább szárazfű-tűzhöz nem kellett vonulniuk a lánglovagoknak. Azonban ez nem így van. Több ilyen jellegű esetnél is be kellett avatkozniuk. Az egységeknek az elmúlt huszonnégy órában öt riasztása érkezett.

„Ebből egy szándékosan megtévesztő jelzés, egy lakóház tűzjelzés volt. A kiérkezéskor a szolgálatparancsnok megállapította, hogy tüzet, tűzre utaló nyomot nem fedez fel a helyszínen. Ebben az esetben természetesen hatósági eljárást indítunk a bejelentő ellen. Meglepő, de kettő darab szárazfű-tűzhöz is riasztották az egységeket. A csapadékos idő ellenére, úgy tűnik, hogy folytatódik ez az időszak az ózdi tűzoltó-parancsnokságon” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

A legszámottevőbb káresethez este hét után riasztották őket. A jelzés szerint a tűz a Március 15. út egyik családi házában keletkezett. A mintegy száz négyzetméteres ingatlan egyik helyisége teljes terjedelmében, egy másik pedig részlegesen égett. Az egységek kettő darab előreszerelt sugárral avatkoztak be. Tíz fő összehangolt munkájára volt szükség a lángok megfékezésére. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai, valamint az Ózdi Rendőrkapitányság egyenruhásai is a helyszínre siettek.

„Az eset során személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős. A helyszínen megállapították kollégáim, illetve a tulajdonos elmondása is azt erősítette meg, hogy az ágyon hagyott akkumulátor töltő hibásodott meg, vagy az akkumulátor robbanhatott fel. Valószínűleg abból keletkezett a tűz, és terjedt át a berendezési tárgyakra, illetve a szomszédos helyiségre” - tette hozzá Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

A helyszínen megtudtuk, hogy a család nagy része az eset bekövetkezésekor nem tartózkodott otthon, csupán az egyik fiú volt a házban, aki elemet töltött. Amikor észrevette, hogy nagy a baj a tűz forrását megpróbálta eltávolítani, azonban a lángok átterjedtek egyéb berendezésekre is. Tegnap este több kutya is volt az ingatlanban, hét négylábú bújt a tűzfészek mögé, ők körülbelül fél órát töltöttek el a füstben. Nem sérültek meg, de nagyon megijedtek, azóta nem nagyon ettek. Őket ma vitték állatorvoshoz, hogy meggyőződjenek róla, valóban rendben vannak-e. Információink szerint a tulajdonos biztosítással rendelkezik, valamint szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy a szemközti ingatlan is a birtokában van, így nem okozott gondot számukra, hogy hol töltsék az éjszakát.