650 millió forintot biztosított a kormány az ipari park fejlesztéséhez
Politika
2022. márc. 31.

650 millió forintot biztosított a kormány az ipari park fejlesztéséhez

650 millió forintot biztosított a Magyar Kormány barnamezős beruházásra. Riz Gábor országgyűlési képviselőjelölt ezt örömmel fogadta, mert kiemelt feladat a munkahelyteremtés.

Nemcsak városunkban, hanem térségünkben is kiemelt jelentőségű a munkahelyek létesítése. Ehhez cégekre van szükség, akiknek megfelelő infrastrukturális körülményeket kell biztosítani ahhoz, hogy ide települjenek. Az ipari parkok ebben nyújtanak segítséget, ugyanis ott minden úgy van kialakítva, hogy a vállalatoknak megfelelő legyen. A gazdaságfejlesztés érdekében Magyarország Kormánya 650 millió forintot ítélt oda.

„Ózd jövője szempontjából az egyik legfontosabb beruházás, ami az Ózdi Acélművek Kft. és a Wellis Zrt. között történik. Egy olyan ipari parkot kell kialakítanunk a jövőben, ami további vállalkozások befogadására lesz alkalmas. A kormány hozott egy döntést, amivel hozzárendelik a forrást a kitűzött célhoz. El kell kezdeni az ipari területek kialakítását azoknak a telkeknek, ahová további foglalkoztatók jönnek és ózdi embereknek munkát biztosítanak. Ebben a város vezetésével szorosan együttműködünk, mert Ózd Város Ipari Parkja és a mellette lévő ipari park is vállalkozásokat fogad. Ózd a mi közös ügyünk, minden ózdi dolgozó ügye a mi ügyünk is” - hangsúlyozta Riz Gábor, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Információink szerint már több cég is bejelentkezett, hogy amennyiben megvalósul a tervezett fejlesztés, úgy székhelyét Ózdra költözteti. A kiemelt társadalmi igényeken alapuló és munkahelyteremtést támogató beruházásra odaítélt összegből a tervezést, az engedélyeztetést és kivitelezést kell megvalósítani.