Fontos az eredeti állapot visszaállítása, területbejárást tartottak a Szent István úton
Város
2022. márc. 24.

Fontos az eredeti állapot visszaállítása, területbejárást tartottak a Szent István úton

Területbejárást tartott Farkas Péter Barnabás az Ózdi Városüzemeltető Intézmény képviselőivel a Szent István úton. A kivitelezést követő tereprendezési feladatokat ellenőrizték.

Területbejárásra érkezett Farkas Péter Barnabás az Ózdi Városüzemeltető Intézmény képviselőivel a Szent István útra. Korábban egy beruházás részeként a kivitelező cég több szakaszon is felásta a földet, az eredeti állapot visszaállítása azonban még hátra van. A lakosság felkereste a terület képviselőjét azzal a problémával, hogy a zöldfelület kinézete még hagy kívánnivalót maga után, ezáltal rombolja a városképet. Farkas Péter Barnabás fontosnak tartja, hogy tájékoztassa az itt élőket a munkafolyamatok részleteiről.

„A legfontosabb, hogy türelemmel kell lenni ilyenkor, hiszen a kivitelezők, mint ahogy esetünkben is, az infrastruktúra fejlesztés okán vagy annak kapcsán egy helyreállítási kötelezettséggel írják alá a szerződést, ami azt jelenti, hogy ha feltúrják az adott területet, akkor úgy kell azt visszaállítani, hogy az használható, illetve előírásoknak megfelelő legyen. Ezért is jöttünk az ÓVI munkatársaival, illetve a városvezetés részéről, hogy ezeket a munkálatokat szemlézzük, egy úgynevezett bejárást tartsunk, hogy hogyan sikerült eddig a helyreállítás és mi az, amit elvárunk a kivitelezőtől, hogy milyen állapotba állítsák vissza” - mondta Farkas Péter Barnabás, területi képviselő.

Az egyik ismert közösségi oldalon több kérdés is érkezett a tereprendezéssel kapcsolatban. Ilyen volt például a gallyazás, a térelemek kihelyezése valamit a játszótér felújítása. Ezek egy hosszabb folyamat részei, ugyanis az ehhez szükséges pályázat még elbírálás alatt áll. A lakóépületek közötti terület helyreállítása továbbá még csak részlegesen készült el. A megbízott vállalkozó igyekszik minél gyorsabban elvégezni a feladatokat a szerződésben megszabott határidőig.

„Az idei évben április 30-ig kell a kivitelezőnek helyreállítani a zöldfelületet eredeti állapotába. Az ÓVI-nak is fontos, hogy a zöldterület gazdálkodási munkákat, értem itt a fűnyírást, hogy el tudjuk kezdeni időben. Április közepén már kezdődnek a fűnyírási munkálatok” - nyilatkozta Molnár Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Emiatt is fontos, hogy az érintett területek rendbe legyenek téve, ugyanis egy-egy törmelék kárt tehet a munkagépekben. A cég képviselői egyébként folyamatosan kapcsolatban vannak az ÓVI szakembereivel, és igyekeznek mihamarabb elvégezni a szükséges helyreállítási munkálatokat.