Városrehabilitációval és gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos pályázatok benyújtásáról is döntöttek a mai rendkívüli testületi ülésen
Önkormányzat
2022. márc. 16.

Városrehabilitációval és gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos pályázatok benyújtásáról is döntöttek a mai rendkívüli testületi ülésen

Városrehabilitációval, infrastruktúra- és gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos pályázatok benyújtásáról is döntöttek a mai rendkívüli testületi ülésen a grémium tagjai.

Városrehabilitációval, infrastruktúra- és gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos pályázatok benyújtásáról is döntöttek a mai rendkívüli testületi ülésen, amelyet a Városháza nagy tanácstermében tartottak meg ma délelőtt. A TOP+ pályázati lehetőségek keretében Ózd Város Önkormányzata a korábban megkezdett telep-programokat szeretné folytatni, amely Ózd Velence telep vonatkozásában fogalmaz meg fejlesztési elképzeléseket. A továbbiakban a helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése került előtérbe. Ezen belül a Nemzetőr úti két felnőtt háziorvosi rendelőt, továbbá a Nappali Melegedő, illetve a Szenvedélybetegek Nappali Intézményének épületét szeretnék felújítani és gépjárműveket beszerezni. Pályáznak belterületi utak aszfaltozására, felújítására is. Az ülésen a grémium mindemellett megadta hozzájárulását az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. 2022/2023. évi gázbeszerzési szerződésének megkötésére. Végül a Kazincbarcikai Tankerületi Központ intézményátszervezésekkel kapcsolatban kérte az önkormányzat véleményét, amely az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégiumot, továbbá az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolát érinti. A fejlesztési tervek közt szerepel a táblai ipari terület is. A testület valamennyi napirendi javaslatot egyhangúlag elfogadott.

„A megnövekedett kamion forgalom miatt esedékessé vált egy jelentős kamion parkoló kialakítása, amelyben nemcsak egy aszfaltozott placc, hanem több szociális épület is szerepel a terveink között, ami egészen odáig magasztalja, hogy a megyében szinte egyedülálló kamion parkolót tudnánk megvalósítani ezzel Ózdon, úgyhogy bízunk benne, hogy eredményes lesz a pályázatunk” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.