Teljes szélességében újulhat meg a farkaslyuki főút
Hírek
2022. márc. 11.

Teljes szélességében újulhat meg a farkaslyuki főút

Teljes szélességében megújulhat a 2508-as számú út Farkaslyukon áthaladó szakasza. De a buszmegálló-öblöket is rendbe teszik és a gyalogosközlekedés is biztonságosabbá válhat.

Régóta húzódó kérdés a Farkaslyukon áthaladó út felújítása. A településen a burkolat állapota az elmúlt esztendőkben nagymértékben leromlott, így igen csak időszerű volt egy komolyabb beruházás. Ez a folyamat kezdődött el a napokban, amikor a település főútján található hidat lezárták, és elkezdték a megerősítéshez szüksége munka kivitelezését.

„Ez egy folytatása a Pázmány úton elkezdett útfelújításnak. Az Ózd vége, illetve a Farkaslyuk kezdete táblától az erdészházig tart majd a felújítás. Szintén egy folytatása egyébként a Magyar Falu Programból megvalósult Eperjes-dűlő utcának a folytatása. Pont az a csomópont volt veszélyes, és a híd állapota is hagyott kivetni való maga után, ezért is kezdték itt a kollégák a munkát. Március 16-án fog elkezdődni a kivitelezés” - nyilatkozta Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere.

A faluban nemrég készültek el a buszmegállók, melyek előtt a megállást segítő öblök már nagyon rossz állapotban voltak. A Volán már levélben is felkereste a település önkormányzatát a hiba kijavításával kapcsolatban. Most ez a probléma is megoldódhat, de nem ez az egyetlen pozitív hozadéka a kivitelezésnek.

Külön öröm a farkaslyukiaknak, hogy nemcsak az útburkolat újulhat meg a településen, hanem többek között egy új buszmegálló is létesül, ami a falu Csernely felőli oldalán élőknek könnyíti majd meg a tömegközlekedését. Emellett a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy korábi tájékoztatásából kiderült, hogy azt az 1262 méteres, Csernely előtt található szakaszt is befejezik, amit a tavalyi évben kihagytak.

A tervek szerint mintegy három hónap alatt készülhet el a kivitelezés Farkaslyuk belterületén. Az önkormányzat és a beruházást végző szakemberek egyébként azon is dolgoznak, hogy a gyalogosközlekedés is javuljon. Járda hiányában ugyanis a jellemzően gyorsan közlekedő autók között kell haladniuk, ami már halálos balesetet is okozott az elmúlt időszakban.