Ezerötszáz eurót loptak el Szlovákiában, Arlóban kapcsolták le az elkövetőket
Rendőrség
2022. márc. 9.

Ezerötszáz eurót loptak el Szlovákiában, Arlóban kapcsolták le az elkövetőket

Sikeres akciót hajtottak végre az ózdi rendőrök. Arlóban fogták el azokat az elkövetőket, akik Szlovákiában loptak el 1500 eurót egy autóból. A pénz visszakerült tulajdonosához.

Szlovákiából indult Magyarország felé az az eseménysorozat, ami az ózdi rendőrök sikeres akciójával zárult. A Tevékenység-Irányítási Központ riasztása alapján figyelemfelhívást adtak ki Borsod-Heves-Nógrád megyére, hogy Szlovákiában bűncselekményt követtek el magyar állampolgárok. Ezerötszáz eurót tulajdonítottak el egy gépjárműből.

„A leadott riasztás után kollégáim felismerni vélték a rendszám alapján azt a gépjárművet, amivel feltételezhetően még Szlovákiában a bűntettet elkövették. Igazoltatás során a gépjármű egyik utasának pénztárcájából előkerült az 1500 euró. Ezt kollégáim le is foglalták, majd a szlovák hatóságok részére átadták. Ők pedig kiadták a sértettnek” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az Ózdi Rendőrkapitányság egységeinek nem ez volt egyébként az első olyan akciója, amikor a Tevékenység-Irányítási Központ riasztására reagáltak. Térségünk azért is számít érdekeltnek, mert gyakran gondolják az elkövetők, hogy a szomszédos országban eltűnhetnek a hatóságok szeme elől. Ám ahogy jelen példánk is mutatja ez a legtöbbször csak álom.

A rendőrség továbbra is számít az állampolgárok segítségére a bűnelkövetők kézre kerítésének érdekében. Ha bárki, bármilyen információval rendelkezik olyan személy hollétéről, aki valamilyen bűncselekményt követett el, mihamarabb értesítsék a hatóságokat a 112-es segélyhívón vagy amennyiben szeretnék, hogy személyazonosságuk rejtve maradjon úgy a telefontanú ingyenesen hívható 06-80-555-111-os számán.

Tegnap az országban a szolgálatot ellátó állomány összesen 158 személyt fogott el, közülük 41 embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 71 főt pedig tetten értek. 171 embert állítottak elő, köztük 95 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Az adatok szerint további 3 személy vélhetően ittasan ült autóba. Biztonsági intézkedés 99 esetben történt.