Vasat bontott
Rendőrség
2022. febr. 25.

Vasat bontott

A Faluban található banképületet bontotta egy férfi, amikor értesítették a rendészetet az esetről. A járőr visszatartotta az elkövetőt és átadta a rendőrségnek. Lopás miatt indult ellene eljárás.

Az elhagyatott, romos ingatlanok jelenléte városunkban is problémát jelent. Sok összetevős és hosszas folyamat eredménye, amikor egy balesetveszélyes, egykor szebb napokat látott családi otthon, vagy irodaépület elbonthatóvá válik. Az önkormányzat eltökélt szándéka, hogy megszabaduljon ezektől. A felszólítások és figyelmeztetések folyamatosak és az elmúlt időszakban eredményesek is voltak. Az egyik legnagyobb probléma talán az, hogy ezek az ingatlanok sokszor illetéktelenek céltáblájává válnak. Például tegnap a reggeli órákban lakossági jelzés érkezett az Ózd Városi Rendészetre, hogy a faluban található banképületet ismeretlen személy bontja. A bejelentő részletes személyleírást adott, amelynek köszönhetően a kiérkező rendész járőr a feltételezett elkövetőt a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta.

„A helyszínre érkező rendész járőrök azonnal be tudták azonosítani a feltételezett elkövetőt, akinél megtalálták az elkövetés eszközét, illetve a bontásból származó vasdarabokat. A rendőrség kiérkezéséig ruházatátvizsgálást hajtottak végre, amelynek során egy nyolc centiméter pengehosszúságúnál nagyobb szúró-vágó eszköz került elő” - mondta Talján Róbert, az Ózd Városi Rendészet rendészetvezetője.

A rendőrség munkatársai hamar a helyszínre értek, elfogták és előállították az elkövetőt. Az Ózdi Rendőrkapitányság lopás miatt indított ellene eljárást. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy az ózdi lakosság egyre aktívabb, ugyanis elég gyakran kérnek segítséget a rendészet munkatársaitól.

„A lakosság napi szinten hívja a városi rendészetet más, más jellegű intézkedésekkel kapcsolatban. Szeretném felhívni a lakosság figyelmét, hogy amikor lát egy ilyen cselekményt, akár egy rongálást, vagy bármilyen ilyen típusú cselekményt, nagyon fontos, hogy a járőrnek segítsen azzal, hogy milyen ruházatot visel az illető, az épület melyik oldalán található, így a gyors reagálásnak köszönhetően minél hamarabb tetten érjük az elkövetőt” - hangsúlyozta Kovács Imre, az Ózd Városi Rendészet megbízott rendészetvezető helyettese.

A rendészet munkatársai a 06-48/471-142-es, vezetékes, valamint 06-30/281-7321-es mobilszámon érhetőek el. A Béke Szálló épületénél is gyakran megjelennek a vandálok. Híradóinkban már többször is beszámoltunk róla, hogy ismeretlenek tovább amortizálták, az egyébként is rossz állapotú ingatlant. A szomszédságban élők elmondták, hogy legutóbb kedden este jelentek meg suhancok a helyszínen, akik hangzavart okoztak. Több ablakot is kitörtek, de mire a rendőrök kiérkeztek addigra felpattantak a bringáikra és eltekertek.