Csere a biztonságért
Város
2022. febr. 23.

Csere a biztonságért

Korhadt játszótéri elemeket cserélnek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Az általános iskolák közelében ezek kihasználtsága a legnagyobb.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény telephelyén mindig akad valami tennivaló. Az elmúlt napokban már elkezdték azokat a munkálatokat, amelyekkel felkészülnek a tavaszra. Ilyen például a játszótéri fa elemek cseréje. Ezeket év közben mindig festik, lazúrozzák, azonban a téli, hideg időjárás okozta korhadást nem tudják megállítani vele. Dubovinszky László, az ÓVI műszaki vezetője elmondta, hogy a rongálás miatti sérülések egyébként nagyon ritkák, főként az időjárási körülmények következtében jönnek elő a problémák.

„A városban huszonhat darab uniós játszótér található, ezeknek a karbantartása pedig folyamatosan zajlik. Az embereink körbejárnak, megnézik, hogy milyen problémák vannak. Most éppen egy tetőszerkezetnek a gyártása folyik” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az általános iskolák közelében található játszótereknél a legfontosabb, hogy minden eszköz jó állapotban legyen, ugyanis itt kifejezetten nagy a kihasználtságuk. A Vasvár Úti Általános Iskolában tanítók például a jó idő beköszöntével sokszor kihozzák a gyerekeket a friss levegőre, akár testnevelés óra keretén belül is. A kicsik nagyon szeretnek ide jönni, és használni ezeket a játékokat.

„Itt lehet csúszdázni, hintázni és sokat vagyunk itt a barátainkkal” - nyilatkozta Szilágyi Kíra, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

„A csúszda és azért, mert jó sokat le lehet csúszni, meg még gyorsabban is lehet” - emelte ki Bartus Dominik Patrik, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

„Azért, mert sokat játszok a barátaimmal, és mindig szeretünk játszani itt a csúszdával, a hintával és a libikókával” - fogalmazott Szerencsi Balázs, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

A gyerekek folyamatosan használatba veszik a játékokat, ezért a korhadt elemek biztonságosra cserélése az egyik legfőbb feladat ebben az időszakban. A következő napokban egyébként folyamatosan dolgoznak a renováláson, valamint továbbra is rendszeresen ellenőrzik azok állapotát.