Lezárult programsorozat
Egyház
2022. febr. 22.

Lezárult programsorozat

A Házasság Hete programsorozatot lezáró istentiszteletet Csikainé Mihalik Éva, református lelkész tartotta. Főként a kapcsolatok biztos alapjának építéséről beszélt.

A Házasság Hete elnevezésű kezdeményezés hazánkban 2008 körül jelent meg. Ez évről évre a család és a házasság fontosságára hívja fel a figyelmet. Városunk egyházai már több éve töretlenül csatlakoznak ehhez az eseményhez, ami köré egyhetes programsorozatot fűznek. A nyitó alkalmat az Ózdi Evangélikus Egyház tartotta, a záró istentiszteletet pedig az Ózdi Református Templomban rendezték meg. Az igét Csikainé Mihalik Éva, református lelkész hirdette az alkalmon. Az első korinthusi levélből olvasott fel.

„A szeretet türelmes, jóságos. A szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal, mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindet eltűr. A szeretet soha el nem múlik” - mondta Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

Az ige felolvasását követően közösen imádkoztak a megjelentek. Hálát adtak az úrnak többek között az emberi kapcsolatokért, a közösségekért, a gyülekezetért és a házaspárokért egyaránt. A prédikáció során a lelkész megfogalmazta, hogy Isten a gondviselője ennek a világnak és benne mindennek. Az ő ajándékának köszönhetően tudunk érezni, gondolkodni, szeretni.

„Veszélyes dolog házas életünket Isten nélküli alapokra helyezni, mert amikor jönnek a viharok, a bizonytalan talajon álló építmény nagyon gyorsan össze tud dőlni. Mindaz, amiben addig bízott és hitt az ember, egyik pillanatról a másikra semmivé lehet. Azt látja, hogy nem maradt semmi. Valami volt és már nincs, ellentétben a biztos alapra épített építménnyel, kapcsolatokkal, amelyek túlélik a legkeményebb viharokat is” - fogalmazott Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

Három fontos szót emelt ki, a hitet, a reményt és a szeretetet, amelyekből biztos alap építhető. Az alakalom végén közösen imádkoztak és énekeltek, lezárva ezzel a programsorozatot. Az egyház tervei között szerepel, hogy jövőre is csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez.