Ajánlásokat gyűjtenek
Politika
2022. febr. 12.

Ajánlásokat gyűjtenek

Szombaton hivatalosan is megkezdődött a választási kampány. Az országgyűlési választáson indulni szándékozók akkor vehették át az ajánlóíveket, és kezdhették meg az aláírásgyűjtést.

Hivatalosan február 12-én indul a választási kampány. Ennek első mozzanata az ajánlásgyűjtő ívek átvétele. A nyomtatványokat a Városházán vehették át a választáson indulni szándékozók szombaton reggel nyolc órától. A leendő jelöltek és jelölőszervezetek ezekre már korábban bejelenthették igényüket. Egy íven nyolc ajánlásra van hely. A Nemzeti Választási Bizottság ez idáig 37 pártot és 11 nemzetiségi önkormányzatot vett jogerősen nyilvántartásba az április 3-i országgyűlési választásra.

„Ma reggel kezdetét vette a kampány. Kiss Sándor jelölt fel is vette az ajánlási íveket. Bízunk benne, hogy a mai nap mi össze fogjuk gyűjteni. Ötszáz darab szükséges ahhoz, hogy jelöltté válhasson. Mi bízunk benne, hogy ennél jóval többet a mai napon még le fogunk tudni adni” - mondta Angyal Béla, Kiss Sándor országgyűlési képviselőjelölt kampányfőnöke.

Ezt követően az ellenzék közös jelöltjének, Kiss Sándornak a város több pontján, így a Városi Piacon is gyűjtöttek aláírásokat az aktivisták. Eközben a stand elé érkezőknek szórólapokat osztottak, de beszélgetésekre is lehetőség nyílt. Nem messze innen, szintén a Városi Piac területén pedig a Fidesz-KDNP leendő jelöltjével és aktivistáival találkozhattak a választópolgárok.

„Mi az elmúlt tizenkét évben is arra tettünk hitet, hogy előre vigyük az ország sorsát. Az elmúlt napok ózdi eseményei is igazolták, hogy jó ez az irány. Ezt kell tovább folytatnunk, gazdaságot kell erősítenünk, a falvainkat meg kell szépíteni, gazdagabbá kell tenni úgy, hogy a fiatalok is újra megtalálják a magyar vidéket” - hangsúlyozta Riz Gábor, a Fidesz-KDNP leendő országgyűlési képviselőjelöltje.

Az ajánlások gyűjtése persze csak a kezdet, hiszen a pártok az elkövetkező több mint másfél hónapban egyéb módon is igyekeznek megszólítani a választópolgárokat. Így például lakossági fórumokkal, szórólapokkal és az online térben is. A piac területén a Mi Hazánk Mozgalom leendő képviselőjelöltjével, Szarvas Gáborral is találkozhattak az emberek. Az erre közlekedők néhány méterre innen olvashatták a párt egyik fontos üzenetét.

„A Mi Hazánk Mozgalom már tavaly március 15-én kiállt azért, hogy ne lehessen kötelezővé tenni ezeket az oltásokat, ne lehessen erőltetni. Meg kellene szüntetni ezt az oltási diktatúrát, ami jelenleg Magyarországon folyik. Természetesen ezen túlmenően rengeteg tervünk van. Mi vagyunk az egyetlen párt, amelynek leírt, kinyomtatott terve van. Ez a Virradat nevezetű program” - emelte ki Szarvas Gábor, a Mi Hazánk Mozgalom leendő országgyűlési képviselőjelöltje.

Az ajánlások gyűjtésére február 25-e, 16 óráig van lehetőség, egy választópolgár pedig több indulót is támogathat. Hivatalos jelöltté akkor válhat valaki, ha ötszáz érvényes ajánlást sikerül összegyűjtenie. Továbbá, ha az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság nyilvántartásba vette. Értesüléseink szerint mind az Egyesült Ellenzéknek, mind a Fidesz-KDNP-nek sikerült körzetünkben megszereznie az induláshoz szükséges mennyiségű ajánlásokat.