Jöhet az eső
Város
2022. febr. 2.

Jöhet az eső

Elkészült a csapadékvíz elvezető a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A korrodálódott fémcsöveket lecserélték, az új rendszer úgy tűnik, hogy jól bírja a terhelést.

A tavalyi évben több beruházásról is beszámoltunk a Marosi István Városi Sportcsarnok területén. Volt azonban egy súlyos probléma, ami jelentősen gátolta a használatot. Ez nem volt más, mint a beázás. A csapadékvizet hosszvarratos acélcsövek gyűjtötték össze, ami a falakon belül volt elvezetve, és az épület alsó részén távozott. Ezek az fémcsövek az évek során korrodálódtak, megrepedtek, eltörtek és sok esetben a víz belefolyt a csarnok belső terébe.

„A tavalyi év végén az önkormányzat elkülönített pénzt a sportcsarnok vízelvezetésének felújítására. Ezek a munkálatok a decemberi hónapban elkezdődtek és januárban be is fejeződtek. Ennek köszönhetően a régi vascsövek, amelyek már korrodálódtak és sok helyen ki voltak lyukadva, kicserélődtek. Bízunk benne, hogy a jövőben már nem lesznek ilyen, korábban előforduló beázások” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az elmúlt évben a teljes tetőszerkezet víz- és hőszigetelése elkészült. A korábbi kátrány és szórt tetőburkolatot műanyagra cserélték ki, ami eredményeként a víz gyorsabb ütemben jut el az összefolyókhoz, és intenzívebben érkezik be a levezető csatornákba. Ezt a mennyiséget az előző rendszer nem bírta el, azonban úgy tűnik, hogy az új, műanyag a tesztelés után jól bírja a terhelést. Emellett egyébként több apróbb felújítási munkálat is elkezdődött már az intézményben. Ilyen például a fal tisztasági festése a magasabb részeken.

„Az öltözőkben a vizesblokk felújítás, a zuhanyzófülkék felújítása és a kapaszkodók cseréje. Ezek is megtörténtek. Az elmúlt időszakban nagyon sok halogén izzó is kiégett, amit nagyon nehéz beszerezni, de már most azt is sikerült megrendelni. A héten még a világítást is szeretnénk helyre rakni. Egy-két gyújtó trafót is kell cserélni némelyik lámpatestben, így azt is meg tudjuk még oldani, amíg nem kezdődik el a bajnokság” - emelte ki Losonczi László, az Ózdi Sport és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

A kisebb javítások saját forrásból valósulnak meg. A tervek szerint jövő hét végére elkészülnek, és egy tisztább csarnok várja majd a sportolókat. Hamarosan a hálókat is szeretnék kicserélni, de annak megérkezésére még várni kell.