Bizottsági javaslatok
Önkormányzat
2022. jan. 25.

Bizottsági javaslatok

Az idei évi költségvetés mellett a Mogyorósvölgyi Óvoda energetikai korszerűsítése is szóba került az OKSB mai ülésén. A tagok valamennyi javaslatot elfogadtak.

Összesen nyolc napirendi javaslat került terítékre az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság mai ülésén. Az első jóváhagyását megelőzően Obbágy Csaba önkormányzati képviselő kért szót, aki az önkormányzat tárgyi eszközeinek értékesítéséből származó bevétellel kapcsolatban intézett kérdést a grémiumhoz. Ezt követően a 2022. évi költségvetésről esett szó. Ennek előkészítése intézményekkel és önkormányzati cégekkel folyamatosan egyeztetve, tavaly novemberben kezdődött el. Év végére derült ki az is, milyen kötelező béremelések lesznek az idei esztendőben.

„Most már a kötelező minimálbér emelésről érkezett kormányrendelet, azonban azt ebbe a költségvetésbe beleépíteni még nem tudtuk. Úgyhogy azt majd a májusi módosítással hozzuk, de hogy még egy példát hozzak, a szociális ágazatban a kötelező 20 százalékos béremelés 109 millió forintos hatással van a költségvetésünkre, amire szintén nem tudjuk, hogy kapunk-e majd fedezetet” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A költségvetéssel kapcsolatban Obbágy Csaba a történelmi egyházak támogatására tett javaslatot.

„A javaslatom az lenne, hogy szintén az általános tartalék terhére, ami most már 29 millió forint, 2 millió forintot különítsünk el, és ezzel egyfajta jelképes támogatásban részesítsük a történelmi egyházakat. Nekem meggyőződésem, hogy ha kevesebb rendőrt akarunk, akkor ez egy jó helyre szánt támogatás” - tette hozzá Obbágy Csaba, önkormányzati képviselő.

Az eseményen többek között döntöttek az Ózdi Városi Könyvtár igazgatói munkakörének betöltéséről is. Ebben a témában elhangzott, hogy harmadjára is kiírják a pályázatot. Ám korszerűsítéséről is volt szó. Ezzel kapcsolatban a Mogyorósvölgyi Óvoda energetikai felújítására nyújtottak be egy országos pályázatot.

„Óvodai épületek felújítását szolgálja. Bizonyos önrészt kell az önkormányzatnak is vállalni. Ezt a pályázatot nyújtottuk most be, és a Mogyorósvölgyi Óvoda lesz az az intézmény, amire a pályázatot benyújtottuk. A többi óvoda is sorra fog kerülni. Remélem, hogy ez a pályázat sikeres lesz” - nyilatkozta Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke.

Az ülés végén pedig az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság 2022. évi munkatervét is elfogadták a grémium tagjai.