Országgyűlési választás
Politika
2022. jan. 13.

Országgyűlési választás

Sajtótájékoztató keretében jelentette be hat ellenzéki párt az összefogást, valamint hogy Kiss Sándort támogatják majd közös jelöltként az április 3-i voksoláson.

Sajtótájékoztatót tartott hat ellenzéki párt a Civil Házban. Ennek megfelelően az LMP, a DK, a Jobbik, az MSZP, és a Párbeszéd képviselője szólalt fel a közös ügyért, a Momentum illetékese betegség miatt nem tudott jelen lenni. Az esemény apropójáról Veres Gábor kampány koordinátor beszélt.

„A felek jelen megállapodás aláírásával kifejezik azon egyértelmű és megmásíthatatlan szándékukat, hogy a 2022-es választáson egymással együttműködnek annak érdekében, hogy B.-A.-Z. megye 3. számú választókerületében közös jelölőszervezetként az előválasztás eredményét vitathatatlanul elfogadva Kiss Sándor képviselőjelöltet és az ellenzéki közös listát győzelemre segítsék. Ez az első és legfontosabb pontja az együttműködési megállapodásnak” - hangsúlyozta Veres Gábor, az Egyesült Ellenzék kampány koordinátora.

Emellett megállapodtak abban, hogy a választókerületi kampány egyeztetése céljából koordinációs testületet hoznak létre. A tagok közösen szeretnék elérni, hogy Ózdon és környékén változás legyen, ehhez pedig a polgárok segítsége kell.

„Nagyon fontos a mai esemény, hiszen hat párt teljes mértékben összefogott. Nagyon jól esik, hogy mindenki mögém sorakozott fel. Tartotta mindenki a szavát, hogy az előválasztás győztese mellé fognak állni. Én azt gondolom, hogy nincs más lehetőség csak az összefogás. Ezt 2019-ben az önkormányzati választáson be is bizonyítottuk, hiszen a 10 egyéni körzetből 8-ban tudott az akkori összefogás győzni” - mondta Kiss Sándor, az Egyesült Ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje.

Kifejtették, hogy még rengeteg munka van hátra a sikerig. A cél, hogy Magyarország mindenkié legyen, és egy igazságosabb, szolidárisabb jogállamban élhessünk, ahol a környezetvédelem nemcsak szlogen, hanem valósággá válik.