Városi fejlesztések
Önkormányzat
2022. jan. 11.

Városi fejlesztések

A képviselő-testület is támogatta a pályázatok benyújtását. Ennek keretében energetikai korszerűsítés és zöldterület fejlesztés valósulhatna meg.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az önkormányzatnál több pályázat előkészítésén dolgoztak az elmúlt hetekben. Ennek keretében egyfelől energetikailag korszerűsítenék az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Zrínyi úti székhelyét egyebek mellett a hőleadó berendezések cseréjével. Emellett az Ózdi Városi Óvodák Nemzetőr Úti Tagintézményén is számos felújítást valósítanának meg. Így többek között elkészülne a külső homlokzat kivitelezése, a nyílászárók részleges cseréje és a világítási, illetve fűtési hálózat részletes korszerűsítése is. A harmadik kiírásban, ami zöldterületi beruházást tartalmaz, változás történt. Nem felelt meg a pályázati feltételeknek a Drótos-tető, így azt a pontot ki kellett venni, azonban az Ifjúsági Park térségében bővítettek a terveken. A tenderekkel kapcsolatban a lakosság véleményét is kikérték.

„Az Élhető települések című pályázati kiírással kapcsolatba ugye elindítottunk egy igényfelmérést a lakosság körében. Ezt már lezártuk. Több mint 123 kitöltés érkezett be. Nagyon aktívak voltak a lakosok és a különféle szervezetek. Nemcsak azokra a kérdésekre adtak választ amik ott konkrétan fel voltak téve, hanem az egyebek részben saját ötleteket is megfogalmaztak, hogy miket lehetne a pályázatba beleírni” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A pályázatokat a benyújtást megelőzően a képviselő-testületnek is véleményezni kell. Ennek megfelelően ma délelőtt egy rendkívüli ülés keretében tanácskoztak a város vezetői. A résztevő 12 politikus egyhangúlag fogadta el a javaslatokat. Dr. Csuzda Gábor és Fidrus Péter területi képviselőként kérte a grémiumot, hogy a későbbiekben a körzetükbe tartozó intézményeket is próbálják meg felújítani.

„A Területi Operatív Program kiírásai véget értek, most a Területi Operatív Program Plusz kiírásai indultak el. Decemberben jelentek meg a felhívások, az első háromra január 14-ig kell a pályázatokat benyújtani. Mi az anyagokat elkészítettük és a képviselő-testület a mai ülésén megtárgyalta, egyhangúlag mindenki elfogadta a pályázatok benyújtását. Bízunk abban, hogy eredményesek leszünk és tovább fejlődhet a városunk ezeknek a pályázatoknak a segítségével” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

A három pályázattal összesen mintegy 800 millió forint forrás folyhatna be a városba. A hamarosan beadott tendereknek valamikor a következő hónapban derülhet ki az eredménye.