Fontos támogatás
Sport
2022. jan. 7.

Fontos támogatás

Húszmillió forintot kapott egy pályázatból a Meteor Lövész Klub. Ezt az összeget műszaki fejlesztésre vehetik igénybe. Két termet alakítanak ki, így hat-hat lőálláson gyakorolhatnak majd.

A Meteor Lövész Klub hosszú évek óta működik városunkban. Még 2019-ben pályáztak a Beruházási Műszaki Fejlesztési Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. által kiadott pályázatra. A koronavírus járvány miatt azonban a megvalósításhoz csak 2021-ben kezdtek hozzá, emiatt egyébként sokkal kevesebbet is tudtak edzeni. Emellett az anyagbeszerzésben is bonyodalmakat okozott a kór. A termek felújításán a tagok munkálkodnak, amikor idejük engedi. A gipszkartonozást pedig külső vállalkozók segítségével tudták elvégezni. Az eddigi tér nem volt alkalmas arra, hogy versenyeket szervezzenek. Ezzel már lehetőségük nyílik erre, emellett a felkészülés is könnyebb lesz a rendszer által. A rekonstrukció nagy előrelépést jelent az egyesület számára.

„Eddig öt lövésenként elhasználtunk egy-egy lőlapot. Most, ha ügyes a lövő, akkor akár több sorozatra is használhat egy-egy lőlaptakarót, így védjük a környezetünket és nem használunk el annyi papírt, mert ezt többször újra lehet használni. Illetve az összes nemzetközi versenyszámot tudja kezelni ez a rendszer, tíz métertől háromszáz méterig” - mondta Kisgergely László, a Meteor Lövész Klub elnökségi tagja.  

Két termet alakítanak ki, így 12 lőálláson gyakorolhatnak majd a tagok. Ezek mellett új öltözőt is kiépítenek és egy olyan teret, ahol majd a nézők tudják követni az aktuális versenyt. A környéken, megyénkben és a régióban sincs ehhez hasonló pálya, így reményeik szerint felfigyelnek majd erre a komplexumra a térségben élők is.

„Szerintem kijelenthetjük, hogy itt a legkorszerűbb az egész rendszer már. Mindenki nagyon örül neki, vártuk már ezt körülbelül egy éve” - nyilatkozta Vákics Doren, a Meteor Lövész Klub versenyzője.

Az eddigi felújítási munkálatok alatt több problémával kellett szembenézniük, hiszen beázás nehezítette dolgukat. Reményeik szerint év közepén már hivatalosan is átadhatják a teret. A pályán szigorú szabályokat kell követni, így az órák lövészetfelügyelő jelenlétével zajlanak. A tagok várnak mindenkit, akik szeretnék ezt kipróbálni és késztetést éreznek arra, hogy ebben a sportágban tevékenykedjenek.