Egészség ajándékba
Egészség
2022. jan. 5.

Egészség ajándékba

Nagy értékű vitamincsomaggal lepték meg az MSZP helyi szervezetének képviselői a Család és Gyermekjóléti Központ dolgozóit munkájuk elismeréseként.

A vírushelyzet mindenkire nagy terhet ró. A Család és Gyermekjóléti Központban tevékenykedő mintegy negyven dolgozónak nem volt lehetősége az elmúlt időszakban úgynevezett home office-ban munkát végezni. Ők azok az emberek, akik végig a frontvonalban küzdöttek a vírus idején, és minden szakmai egységben helytálltak. Többek között a házi segítségnyújtásból, az étkeztetésből és a hajléktalan ellátási feladatokból is kivették a részüket, sőt többet is teljesítettek.

„Ők voltak azok, akik a háziorvosoknál az oltás okozta plusz munkába besegítettek, az idős otthon konyháján a takarításba, előkészítési munkálatokba besegítettek. A coviddal fertőzött karanténba került lakosokat segítették bevásárlással, tehát ők aztán végképp a frontvonalban dolgoztak, és extrán ki voltak téve a fertőzésveszélynek, és most is ki vannak téve, hiszen folyamatosan a hátrányos helyzetű családokhoz járnak ki. Illetve továbbra is végzik ezeket a plusz többletmunkákat is” - emelte ki Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

A városi cipősdoboz akcióba is bekapcsolódtak. Az adventi vásárokon is jelen voltak, majd ők juttatták el az ott összegyűlt ajándékokat a nyilvántartásukban szereplő rászoruló családoknak.

„Hetvenhat doboz jött össze négy hétvége alatt az adventi vásáron, és ezzel huszonöt család karácsonyát igyekeztünk szebbé tenni” - mondta Schlögl Dávid, a Család és Gyermekjóléti Központ szakmai egységvezetője.

Munkájuk megbecsüléseként vitaminkészítményekkel megpakolt dobozokkal érkeztek az MSZP helyi szervezetének képviselői a Család és Gyermekjólét Központ Lehel vezér úti irodájába.

„Karácsony előtt közel száz rászoruló családnak vittünk ki csomagot, akkor is elmondtam, hogy sajnos csak karácsonykor szokás ajándékot adni, de azt gondoltuk, hogy ez ne szakadjon meg. Volt egy lehetőség az MSZP Szolidaritási Alapjából százötvenezer forint értékben tárgyi ajándékot adni a szociális ágazatban dolgozóknak” - nyilatkozta Kiss Sándor, az MSZP ózdi szervezetének elnöke.

Az csomagok immunerősítő vitaminokat, különféle teákat és gyógynövényekből álló termékeket tartalmaztak. Számos olyan készítmény került ki a dobozokból, amelyek jótékony hatást gyakorolhatnak szervezetünkre, főként a téli időszakban. A helyi szervezet ezzel a figyelmességgel igyekezett hozzájárulni a szociális ágazatban tevékenykedők egészségének megőrzéséhez.