Óvatos vezetés
Város
2021. dec. 27.

Óvatos vezetés

Városunkat is elérte hétvégén a havazás. Szombaton esett a legnagyobb mennyiség. Annak ellenére, hogy az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói a síkosságmentesítésen dolgoztak, nem árt vigyázni.

Szombaton délután leesett az első nagyobb mennyiségű hó városunkban is. Így a kisgyermekes családok is kilátogattak szánkózás céljából például a Biben-völgyhöz. A téli program sokak számára kedvező volt, azonban többen ekkor is a város tisztaságáért tevékenykedtek. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai egész hétvégén a síkosságmentesítésén dolgoztak. Az utak takarítását gépi és kézi erővel végzik.

„Az jelentett nehézséget, hogy a havazás előtt komoly esőzés volt, ezért az alásózást, a felület előkészítését nem tudtuk elvégezni. Utána jött egy elég komoly fagy, ami egy vékony jégréteget képezett az úton. Ez jelentett problémát, mert nehezen oldódik fel a jég. -5 fok alatt a só már nem hatásos, ez is nehezítette a feladatot” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A hóeltakarítás és a síkosság elleni védekezés mindenki feladata. Angyal Béla, közös képviselő több házhoz hordott érdesítő szóróanyagot, amivel a panel körülötti területeket kell beteríteni. Ebbe beletartozik az előtte lévő lépcső, járda és a két tömb közötti terület is.

„Nagyon fontos a csúszásmentesítés. Tehát meg kell oldani azt, hogy a járdán, a lépcsőn és a bejáratoknál biztonságosan lehessen közlekedni. Ez a társasházaknál a házfelügyelőknek, a takarítóknak a feladata. A közös képviselőnek biztosítania kell a szóróanyagot és a szerszámokat a tevékenységhez. A házfelügyelőnek pedig a hóeséssel egy időben kell azt megoldani, hogy ne maradjon ott. Reggel, amikor az emberek indulnak dolgozni, akkor nekik már biztonságban kell elindulniuk otthonról” - fogalmazott Angyal Béla, közös képviselő.

Rendkívüli helyzet beállta esetén az Ózdi Városüzemeltető Intézmény diszpécsere a 06 30/ 689-6405-ös telefonszámon hívható. A hét közepétől egyébként országszerte több helyen melegedésre számíthatunk, azonban térségünkben még szerdán is eshet kisebb mennyiségű hó.