Közös karácsony
Hírek
2021. dec. 17.

Közös karácsony

Közös ünneplést tartottak a Digitális Erőműben. Riz Gábor országgyűlési képviselő meghívta a választókerület polgármestereit, és együtt díszítették fel egy karácsonyfát.

Megtartották közös ünneplésüket a választókerület polgármesterei. A hetvenegy település vezetőjét Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos hívta össze a már hagyománynak számító karácsonyfa díszítésre. Ez az alkalom minden évben jelentős, ugyanis ilyenkor együtt vethetnek számot az elmúlt esztendőről, valamint tapasztalatokat cserélhetnek kellemes hangulatban.

„Számunkra az egyik legfontosabb öröm a közös munka mellett a közös eredmény. Ebben az évben eredményeink azért szép számmal vannak. Ki-ki a maga településén el tudja mondani, hogyan tudott előre lépni, mennyit tudott a maga települése haladni. Ez a közös munka eredménye, hiszen ők egymással is véleményt cserélnek, velem is egyeztetnek és a közös egyeztetések eredményeként egy nagyon szép térségi, fejlesztés program is kialakul, hiszen mindenki abban érdekelt, hogy a településeink gazdagodjanak, gyarapodjanak, szépüljenek és épüljenek” - hangsúlyozta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Kiemelte, hogy meg van bennük az öröm, hogy közösen ünnepelhetnek. A megjelent polgármesterek az intézmény csarnokában felállított karácsonyfa előtt gyülekeztek. Az összetartozás szimbólumaként csoportosan helyezték el a települések neveivel ellátott mézeskalács figurákat a karácsonyfán. Városunkat Janiczak Dávid polgármester képviselte, aki felakasztotta az Ózd feliratú dekorációt a fenyőre.

„Képviselő úr évről évre megtartja ezt az eseményt, amikor feldíszítünk egy fát itt, az Erőmű épületében. Pár éve már én is hivatalos vagyok rá, így az ózdi díszt én is elhelyezem ezen a fán. Alkalom nyílik ilyenkor a térségben lévő polgármesterekkel eszmét cserélni, megbeszélni a tapasztalatainkat, nehézségeket, lehetőségeket. Én úgy gondolom, hogy ez mindenképpen egy jó esemény a találkozásra és a tapasztalatcserére” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A kisebb települések vezetői is hasznosnak tartják ezt az alkalmat, ugyanis könnyebbséget jelent nekik mások tapasztalatainak ismeretével elkezdeni az új évet.

„Nagy öröm számomra, hogy minden évben itt a karácsonyi ünnepségen a polgármester társaimmal megbeszéljük a Magyar Falu Program adta lehetőségeket, hogy ki mire pályázott és adjuk egymásnak a tanácsot, hogy esetleg jövő évben én is megpróbálom megpályázni, amit ő már megpályázott, hogy a településünk haladjon. Ezért is jó ez a kis találkozás itt év végén és én azt mondom, hogy a jövőben is legyen hagyomány ez Ózd városában” - mondta Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere.

A díszítés után közös koccintás mellett beszélgettek tovább és értékelték a mögöttük álló időszakot. Minden település vezetője beszámolt a maga sikereiről, valamint segítő tanácsokkal látták el egymást a következő évre. Az esemény kötetlen beszélgetéssel és vacsorával zárult.