Zenélő meglepetés
Város
2021. dec. 16.

Zenélő meglepetés

Hangszórókat ajándékozott két idősotthonnak Angyal Béla területi képviselő. Ezzel tudják színesíteni karácsonyukat és programjaikat, melyeket az intézményben rendeznek.

Angyal Béla azzal a kérdéssel fordult a területén található két idősotthon vezetői felé, hogy mire lenne szükségük a karácsonyi időszakban. A létesítményekbe tegnap szállította be a két darab hangszórót, melyet kértek. Az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Bulcsú úti intézményi egységébe vezetett elsőként az útja.

„A választás előtt is megpróbáltunk jó kapcsolatot ápolni. Egyébként mindig szeretek eljönni az idősotthonokba, nagy szeretettel fogadnak. A hölgyek és az urak nagyon kedves kis előadással szoktak várni engem. Ezzel a kis karácsonyi meglepetéssel próbálom viszonozni nekik ezt. Szerintem hangulatosabbá tudjuk tenni nekik a karácsonyi ünnepségüket ezzel a médialejátszóval” - mondta Angyal Béla, területi képviselő.

Az eszközt telefonnal, illetve pendrive-val is lehet vezérelni. Emellett jár hozzá mikrofon és távirányító is. Ezzel tudják színesíteni programjaikat, melyeket az intézményben rendeznek. Nemcsak karácsonykor, hanem év közben is tudják majd ezt hasznosítani. Ez az időszak számtalan nehézséggel állította szembe a dolgozókat és az ott élőket is. Csendesebbek a napjaik mostanában, de igyekeznek mindent biztosítani nekik, amivel jobb kedvre tudják őket deríteni. Ezért is kérték a területi képviselőtől ezt az eszközt.

„Van egy kis kazettás magnónk, van egy CD lejátszónk, de már CD-t nehéz szerezni. A minősége sem olyan már, mint amilyennek lennie kellene. Nagyon szeretik az idősek a zenét. Nemcsak karácsony alkalmával, hanem bármilyen foglalkozáson is. Sok nótát szoktak hallgatni és énekelni. Úgy gondoltuk, hogy ez nekünk nagyon jól fog jönni. Mobiltelefonja minden nővérkének van. Így ezzel bármit meg tudunk hallgatni, és le tudunk nekik játszani. A mikrofon az csak plusz hozzá, erre nem számítottunk” - nyilatkozta Elek Kinga, csoportvezető ápoló.

Ezt követően az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Szabolcs közi intézményi egységében tett látogatást, hogy átadja a kért ajándékot. Októberben az ott lakók és a dolgozók ellátogattak az Ózdi Művelődési és Kommunikációs Nonprofit Kft. Olvasójába. Az idős látogatók több információt is megtudhattak a létesítményről. A Színháztermet, a Mizerák István termet és az állandó tárlatot tekintették meg. Az idősotthon lakóinak hatalmas élmény volt akkor ez a házbejárás. Az ápolók minden olyan lehetőséget igyekeznek megragadni, mellyel kedveskedhetnek gondozottjaiknak.