Városi ügyek
Önkormányzat
2021. dec. 9.

Városi ügyek

2021 utolsó ülését tartotta meg ma délelőtt a képviselő-testület. Napirendre került egyebek mellett az idei költségvetés módosítása, és különböző alapítványok támogatása is.

Közmeghallgatással indult volna a képviselő-testület mai programja, ám a megjelölt határidőig senki nem jelentkezett. Így rövid szünet után megkezdték az év utolsó rendes ülését. Elsőként a 2021. évi költségvetés módosításáról értekeztek. Ennek során egy mintegy 20 millió forintos keretet különítettek el pályázatok előkészítésre és 1 millió forintot adnak az Ózdi Rendőrkapitányság részére, amivel az itt dolgozók megbecsülését szeretnék erősíteni. Emellett a köztisztviselői illetményalapot is megemelték, biztosítva ezzel, hogy minden hivatali dolgozó bére elérje a jövőre megemelt bérminimumot. Ezt követően módosították a távhőszolgáltatásról és a talajterhelésről szóló önkormányzati rendeletet, és meghosszabbították a Volánnal kötött szerződést. Megszavazták a rendészet SZMSZ-ének módosítását és térfigyelő kamerák helyének kijelölését. Elfogadták a településképről szóló törvényhez kapcsolódó döntéseket, és az Ózdinvest Kft. ügyvezetője munkaszerződésének módosítását. Szó volt az Inkubátor Alapítvány ügyvezetőjének és felügyelő bizottságának megválasztásáról. Engedélyezték az Ózd Kábel-NET és az Ózdi Baseball és Softball Sportegyesület névhasználatát, valamint alapítványokat is támogatták.

„Az idei évi lakóterületi céltartalékom terhére javaslatot fogalmaztam meg, hogy minden a körzetemben működő óvodai csoport 20-20 ezer forint támogatásban részesüljön az év végével, amelyet különböző fejlesztő játékok vásárlására tudnak majd fordítani. így a Csillagfürt EGYMI, a Mogyorósvölgyi Óvoda és az Alkotmány úti Óvoda is részesül ebben a támogatásban. Külön öröm volt számomra, hogy a Falu térségében működő civil szervezetek közül szép számmal jelentkeztek a civil tartalékkeretre pályázati igénnyel. Ezt a mai testületi ülésen támogatni tudtuk” - mondta dr. Csuzda Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Ezután elfogadták a képviselő-testület 2022-re vonatkozó munkatervét és az önkormányzat 2022. évi belső ellenőrzésének ütemezését is.

„Sikeres esztendőt zárt a város, hiszen amilyen nehezen indult az év az elvonások következtében, annál sikeresebben tudtuk befejezni, hiszen sok önerős fejlesztésre és támogatások nyújtására is lehetőséget adott ez az év. Nem beszélve a legfontosabbról, hogy az önkormányzati rendszer működőképessége a korábbi formában biztosított volt, tehát nem voltak leépítések minden dolgozónk tovább folytathatta munkáját és bízunk benne, hogy ezt jövőre is meg tudjuk tartani, és azért fogunk dolgozni, hogy az önkormányzati rendszer biztosítása mellett önerős fejlesztésekre is lehetőségünk legyen” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az ülésen végül több tájékoztató következett, amelyekben szó esett a város közterületeire vonatkozó téli útüzemeltetési tervről és az erre az időszakra szóló válságtervről is. Majd a térség munkaerő-piaci helyzetéről is információkat kaptak a megjelentek. Ennek során többek között kiderült, hogy azok közül, akiket leépítettek az ABB-nél nagy százalékban tudtak elhelyezkedni, de jelenleg is 181 fő szerepel a munkaügyi szerv nyilvántartásában álláskeresőként.