Bizottsági döntések
Önkormányzat
2021. dec. 7.

Bizottsági döntések

Több témát tárgyalt a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Döntöttek a 2021. évi költségvetés módosításáról, valamint több ingatlan és földterület eladása is napirendre került.

A 2021. évi költségvetés módosításáról tárgyalt elsőként a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. Ennek során egy mintegy 20 millió forintos keretet különítenének el pályázatok előkészítésre és 1 millió forintot javasolnak az Ózdi Rendőrkapitányság részére, amivel az itt dolgozók megbecsülését szeretnék erősíteni. Emellett a köztisztviselői illetményalapot is megemelnék.

„Jelenleg az illetményalapunk 46.380 forint. Ennek alkalmazásával jelen pillanatban a 71 fő létszámunkból 14 fő 2022. január elsején már ez alatt a 260.000 forintos összeg alatt keresne, így ezt mindenképpen helyre kell tenni. A Magyarország 2022-es költségvetéséről szóló törvény lehetőséget ad arra, hogy a testület 2022-re a meghatározott illetményalapnál magasabb összeget állapítson meg. Ezért a módosító javaslat 50.000 forint lenne” - mondta dr. Almási Csaba, jegyző.

Ezután támogatták a távhőszolgáltatásról szóló rendelet módosítását, majd az önkormányzat talajterhelési díjról szóló szabályai következtek. Ennek értelmében, akik háza előtt fut a csatorna-gerincvezeték, de mégsem kötnek rá 2022. június 30-ig, az elfogyasztott víz után, 1800 forintot kell fizetniük köbméterenként. Megemelnék az Ózdinvest Kft. ügyvezetőjének bérét, valamint különböző alapítványokat is támogatnának. Módosítanák a képviselő-testület 2022-es munkatervét és meghallgattak több tájékoztatót. Ezt követően több ingatlan eladása került napirendre.

„Az előző bizottsági üléseken elég nagy vita keletkezett abból, hogy az önkormányzatnak vissza kell-e vennie a zárt kerteket. Milyen pénzügyi forrásokból tudja ezt megoldani, hogy megfelelő állapotot kialakítva értékesíteni tudja őket. Az előző bizottsági ülésen és most is volt érdeklődő és vásárlási szándékot nyújtottak be a kiskertekre. Én azt gondolom, hogy ez egy jó folyamat, hiszen az önkormányzat ingyen vette vissza, rendbe tette, most pedig értékesíteni tudja a zárt kerteket” - tette hozzá Kiss Sándor, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke.

Végül további ingatlanok és földterületek értékesítéséről döntöttek, és különböző eszközöket adnának önkormányzati cégek kezelésébe. Végül minden napirendi pontot elfogadásra javasoltak a képviselő-testületnek.