Sportos tervek2021. január 15. (péntek) 19:00 - Sportnews/9997_0_300.jpgA hagyományokat megőrizve, de a színvonalat emelve szeretnének működni az ózdi teknőcök 2021-ben. A klub Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesületként folytatja a munkát. Bár a tisztújító közgyűlés tavaly év végén volt, a cégbíróság még csak a napokban jegyezte be a névváltoztatást. Terveik közt szerepel futó- és triatlonversenyek rendezése, valamint a Kondi Napok folytatása is.

Tavaly október elején tartotta meg tisztújító közgyűlését városunk egyik nagy múlttal rendelkező egyesülete. A szervezet Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesületként működik tovább. Az eddigi célok kibővültek, a felnőtt versenyeztetés és szabadidős sportrendezvények szervezése mellett nagy hangsúlyt fektetnek majd a diákok rendszeres testedzési lehetőségeinek támogatására is. Ennek keretében a sportági szakszövetségek utánpótlás sportprogramjaiban való részvétel elősegítése is központi szerepet kap. A Bolyky Tamás Sportiskolával kialakított szorosabb együttműködés első eredményei már meg is vannak.
 
„Az iskola csatlakozott a Sport 21 atlétikai utánpótlás programhoz, ami egyébként régebben is működött, de nehézségekkel küzdött, úgyhogy ezt egy kicsit próbálnánk komolyabban venni. Három korcsoportban régiós helyezést sikerült elérni, méghozzá elég sikeresek voltunk első nekifutásra, mert ugye volt egy régiós csapat második hely és két harmadik hely, úgyhogy mondhatom, hogy ez jó kezdés. Igazából nem is az eredmény számít, hanem hogy lehetőség nyílt arra, hogy elindulhassunk ezeken a versenyeken” - mondta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

Az átalakulások mellett nagyon fontosnak tartják a hagyományok megőrzését. Az Ózdi Hegyifutó Verseny 25. – amelynek időpontját egyébként május 30-ra tervezik –, míg az Ózdi Triatlon Verseny a 10. jubileumát ünnepelné idén. A teknőcök pedig ezek rendezéséből, szervezéséből a kezdetektől fogva kiveszik a részüket.
 
„A hagyományokat megőrizve, de a színvonalat emelve szeretnénk tovább működni. A kor kihívásainak szeretnénk megfelelni, tehát elektronikus felületeken, arculatban, facebookon, közösségi portálokon elérni minél több fiatalt, minél több embert, hogy vegyenek részt ezeken a rendezvényeken. Csatlakozzanak hozzánk. Ha vannak olyan lelkes ózdiak, akik szeretnének az amatőr futástól egy kicsit komolyabban foglalkozni ezzel a sportággal keressenek minket, mi partnerek vagyunk, akár támogatóként is számítunk rájuk, akár segítőként, akár versenyzőként” - emelte ki Vitális István, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület alelnöke.

Az egyesület tagjainak létszáma jelenleg negyven és ötven fő között mozog. A felnőtt versenyeztetés mellett központi szerepet élvez a szabadidős programok rendezése is, amelyet Kondi Napok néven ismerhetnek az ózdiak. A korábbi őszi és tavaszi fordulók átalakulnak, most már csak egy évet lefedő sorozatot terveznek. Az elmúlt években a szánkóhúzó versenyt nem igazán sikerült megtartani, így az kimarad a repertoárból, viszont ha a szabályozások is lehetővé teszik, márciusban már indul is a tavaszi gyalogtúra, amelynek szeptemberben az őszi változata is tervben van. A bringások sem maradnak elfoglaltság nélkül, valamint úszás, domb- és lépcsőfutás is lesz.

Kondi Napok 2021

Március 31.tavaszi gyalogtúra
Április 18. kerékpártúra
Május 9. dombfutás
Június 13. úszás
Szeptember 12. őszi gyalogtúra
Október 3. lépcsőfutás

A kép illusztráció.

Vissza