Másképp készülnek2021. január 11. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/9982_0_300.jpgRendhagyó módon készülnek idén az ÓMI munkatársai a Magyar Kultúra Napjára. A hagyományokhoz híven ezen a napon adják át a Művelődésért kitüntető díjat, az eseményhez pedig ünnepi programok is kapcsolódnak. A járványhelyzet miatt azonban mindez nem a megszokott módon zajlik majd.

A 2016-ban megrendezett Magyar Kultúra Napi gálán a Fény-játékok című előadásból Nagy Anna és lánya, Huszárik Kata adtak elő egy részletet. Az esemény az Olvasó Színháztermében zajlott. Évek óta ezen a napon adják át a Művelődésért kitüntető díjakat, az ünnepséget további programok is színesítik. Idén azonban a járványhelyzet miatt az Ózdi Művelődési Intézmények a korábbi évektől eltérő módon szervezi ezt a napot.

„Az Ózdi Művelődési Intézmények a Magyar Kultúra Napja alkalmából így két felhívást tett közzé az elmúlt napokban. Az egyik az Ózdi Művelődési Intézmények által 2012. december 12-i hatállyal megalapított, a Művelődésért kitüntető díj, amelyet két kategóriában lehet odaítélni. Az egyik a kulturális aktivitás elismerése, a másik pedig a kultúra ápolása, a mecenatúra díja” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az Ózdi Művelődési Intézmények megbízott intézményvezetője.

Az Ózdi Művelődési Intézmények felhívását közösségi oldalán is megjelentette. A  Művelődésért kitüntető díjra Ózdon élő, vagy tevékenykedő magánszemélyek, továbbá városunkban működő szervezetek felterjesztéseit várják. Az esemény része továbbá az úgynevezett folyosótárlat is, amelyet idén már kilencedik alkalommal szerveznek meg. Az ÓMI-Képtár elnevezésű felhívásban olyan amatőr felnőtt alkotók munkáit várják, akik városunkban vagy annak szűkebb környezetében tevékenykednek. A járványhelyzet miatt azonban mind a díjátadás, mind a folyosótárlat megnyitása online formában valósul majd meg.

Vissza