Rendhagyó Mikulás (képgalériával)2020. december 4. (péntek) 19:00 - Aktuálisnews/9899_0_300.jpgMikuláscsomagokkal, valamint gyümölccsel kedveskedik a szociális szférában dolgozóknak, valamint a bentlakásos intézmények ellátottainak a Csapatban Ózdért Egyesület és az MSZP helyi szervezete. A járványhelyzet miatt a hagyományos Mikulás-ünnepséget nem tudják megtartani, ezért más módot kerestek a jótékonykodásra.

A Csapatban Ózdért Egyesület az MSZP Ózdi Szervezetével közösen évről évre ünnepséget szervez, a Civil Ház előtt gyerekek és idősek közösen várják a Télapót. A teret forró tea és forralt bor illata, valamint karácsonyi zene tölti be. Idén azonban a járványhelyzet közbeszólt, és bár a világító karácsonyfa idén is felkerült a Civil Házra, a jótékony szándékú ajándékozást másképp kellett megoldani.

„Úgy döntöttünk, hogy a lehető legbiztosabb módját választjuk a csomagok gyűjtésének, átadásának. Idén megpróbáltunk pénzt gyűjteni és mikuláscsomagokat, illetve gyümölcsöt biztosítanánk a szociális otthonoknak. Olyan formában, hogy a mikuláscsomagot megvásároltuk, a gyümölcsre pedig megkapják a pénzt az otthon vezetői. Lekértük a létszámot, minden egyes dolgozó csomagot fog kapni, a lakóknak pedig a gyümölcs lesz az ajándék” - mondta Angyal Béla, a Csapatban Ózdért Egyesület elnöke, az MSZP Ózdi Szervezetének alelnöke.

Angyal Béla hozzátette: ebben a helyzetben mindenképpen szerettek volna mosolyt csalni a járvány elleni védekezés élharcosainak arcára. Valamint azoknak is próbáltak kedveskedni, akik koruknál vagy betegségüknél fogva a legnehezebben élik meg ezeket a hónapokat, nem tudnak találkozni szeretteikkel. Így az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény bentlakásos intézményeinek valamennyi gondozottjához és dolgozójához eljut az ajándék.

„Nagy örömmel fogadtuk a felajánlást. Ebben az időszakban a dolgozóink rendkívül leterheltek, fizikálisan és lelkileg is. Nagyon megviseli őket a vírushelyzetben a védekezés, illetve a lakók egészségének védelme. Úgyhogy örültünk a felajánlásnak. A mikuláscsomagokat a dolgozóink részére ajánlották fel, ezek a csomagok is fertőtlenítve kerülnek majd be az otthonba” - nyilatkozta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

Nem tartós élelmiszereket sem hozzátartozóktól, sem külső forrásból nem fogadhatnak be, azok csak a közvetlen beszállítón keresztül juthatnak el az intézményekbe. Ezért döntöttek úgy az adományozók, hogy erre a célra a gyümölcsök árát fedező összeget biztosítják. Természetesen mind a csomagokat, mind pedig a gyümölcsöket elkülönítve tárolják néhány napig, azokat csak a szükséges izolációs időt követően adják át a címzetteknek.


899_0_t 899_1_t 899_2_t 899_3_t
899_4_t
Vissza