Sportos helyzet2020. november 23. (hétfő) 19:00 - Sportnews/9864_0_300.jpgA helyi sportegyesületeket is nagyban hátráltatják azok a körülmények, amelyek a járványhelyzet miatt alakultak ki. Az Ózdi Kézilabda Clubnál nincsenek koronavírusos játékosok, ám az ellenfelek miatt több meccsüket is el kellett halasztani. A labdarúgóknál szintén hasonló a helyzet, az utánpótlás-bajnokságok véget értek, a felnőttek pedig valószínűleg szintén csak tavasszal lépnek majd pályára.

Októberben lépett utoljára pályára az ÓAM-Ózdi KC felnőtt együttese, és végig egységesen, nagyot küzdve győzte le a Békést a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A négymeccses veretlenségi széria után mindenki pozitívan várta a folytatást, ám a koronavírus miatt a Pick Szeged U22 és a Nyíregyháza elleni összecsapást sem tudták megtartani.

„Mi minden mérkőzésünket szerettük volna lejátszani az NBI/B-ben. Az, hogy zárt kapussá tették a mérkőzéseket olyan szempontól érint bennünket, hogy természetesen szerettük volna a közönségünket kiszolgálni úgy idehaza, mint idegenben. Ez most ugye nem lehetséges, mert minden mérkőzés zárt kapusan kell játszani. Az ellenfeleink nem vállalták a mérkőzéseket, vagy sok hiányzó, vagy az igazolt covid tesztek miatt” - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Az utánpótlásban is hasonló a helyzet. Bár tudnak edzeni, hiszen a feltételek adottak, az utóbbi hetekben ugyancsak több korosztályos mérkőzés maradt el. A másik hasonlóan népszerű sportágban, vagyis a labdarúgásban érdekeltekre is negatívan hat a vírushelyzet. Így a Hétvölgy Focisuli vezetői is meghozták a megfelelő intézkedéseket.

„Nagyon nehezen tudunk sajnos dolgozni. Ez a második hullámnak nevezett dolog minket is, mint megannyi sportszervezetet különösen hátrányosan érint. Az alsóbb, bozsikos korosztályokban a tervezettnél jóval hamarabb be lett fejezve a bajnokság. Ezáltal az edzések is. A Sajóvölgyével és a DVTK-val szinkronban. A bozsikos korosztályok edzéseit a túl nagy kockázatvállalás miatt lemondtuk” - emelte ki Féder József, az Ózdi Hétvölgy Focisuli elnöke.

Az U14-es és U15-ös másodosztályú csapatok most hétvégén játsszák majd utolsó fordulójukat. A felnőtt együttes a tabella harmadik helyéről várja a folytatást, ám nagy valószínűséggel ők is csak tavasszal lépnek majd pályára. A szakemberek egyhangúan arra kértek minden szurkolót, hogy vigyázzunk egymásra, hogy amikor eljön az idő, a pálya mellett találkozhassunk újra.

Vissza