Új funkció (képgalériával)2020. október 12. (hétfő) 19:00 - Fejlesztésnews/9741_0_300.jpgMegkezdődött a régi reumatológia épületének felújítása, hamarosan ott folytatják működésüket a Járási Hivatal osztályai, valamint a Kormányhivatal szervei is. A több mint egymilliárd forintból megvalósuló beruházás keretein belül megváltozik az ingatlan teljes belső szerkezete, és parkolót is létesítenek. A tervek szerint tavasszal már ott intézhetik a különféle ügyeket az ózdiak.

Hosszú évek óta üresen áll a régi reumatológia épülete a Lomb utcában, a város egyik legforgalmasabb területén. Hamarosan azonban új funkciót kap az ingatlan, a felújítás jelenleg is zajlik. Ma délelőtt Riz Gábor országgyűlési képviselő a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjának, valamint az Ózdi Járási Hivatal vezetőjének társaságában jelentette be, hogy a jövőben a Járási Hivatal osztályai, valamint a Kormányhivatal szervei működnek majd itt.

„A kormány a közigazgatás-fejlesztés részeként is támogatja Ózdot és az ózdiakat. Az ózdiak mellé állt ebben a fejlesztésben is, hiszen ez a bruttó 1 milliárd 96 millió forint gyakorlatilag nagyrészt, kilencven százalékban kormányzati forrásból, és kisebb részben európai uniós forrásból kerül megvalósításra. A munka már elkezdődött, tehát már folyamatban lévő beruházásról van szó” - mondta dr. Alakszai Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Eddig hat telephelyen folyt a munka, ezek költöznek most össze, egy épületbe. Így a Járási Hivatal és a Kormányhivatal szervei, a népegészségügyi osztály kirendeltsége, a pártfogó felügyelet, valamint a társadalombiztosítási-, illetve földhivatali osztály egyaránt itt működik majd, az ózdiak és térségbeliek egy helyen tudnak elintézni minden ügyet. Riz Gábor úgy fogalmazott: a fejlesztés sokkal többet jelent az itt élők számára, mint egy egykori kórházi szárny megújulását.

„Nagyon fontos, hogy a hivatali dolgozók maguk is komfortosan érezzék magukat az intézményben. Nagyon fontos, hogy együtt legyenek mindazok, akik egy ügyet szolgálnak az itt élők hivatali ügyintézésének, és annak komfortfokozatának javításának. És nagyon fontos az is, hogy az itt élők pedig azt érezzék, hogy nem kell messzire utazniuk, ha bármi problémás ügyük van, amely hivatali engedélyezési eljárás, vagy a saját családjukat érintő hivatali ügy megoldását illeti. Itt Ózdon bízvást fordulhatnak a kiválóan felkészült szakdolgozókhoz” - hangsúlyozta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A Járási Hivatal hamarosan nyugdíjba vonuló vezetője szerint eddig komoly feladatot jelentett, hogy több telephelyet kellett összefogni. Az egykori reumatológia épülete viszont olyan környezet biztosít, ahol a dolgozók is jól érzik majd magukat, és az ügyfelek is elégedettek lesznek.

„Úgy van kialakítva maga a rendszer, hogy a belső kommunikáció, a kisebb közösségi terek, a különböző ügyfél-kommunikációs terek mind lehetőséget adnak arra, hogy mind az ügyfelek, mind a kollégák a mindennapokban úgy jöjjenek be, hogy ne legyenek feszültek. A környezet alkalmas arra, hogy kiegyensúlyozott és jól megszervezett munkahelyen dolgozzunk” - fogalmazott Zsigray Árpád, az Ózdi Járási Hivatal hivatalvezetője.

A beruházás tehát már folyamatban van, jelenleg is zajlanak a munkálatok a Lomb utcai épületben. A teljes belső felújítás és átalakítás, valamint a parkoló kialakítása várhatóan fél évet vesz igénybe. A tervek szerint tavasszal már az új környezetben intézhetik ügyeiket a helyiek.


741_0_t 741_1_t 741_2_t 741_3_t
741_4_t 741_5_t 741_6_t 741_7_t
741_8_t 741_9_t 741_10_t 741_11_t
741_12_t 741_13_t 741_14_t 741_15_t
741_16_t 741_17_t
Vissza