Ózd jövője (képgalériával)2020. július 9. (csütörtök) 19:00 - Önkormányzatnews/9457_0_300.jpgA város jövőképéről, a lehetséges befektetőkről, valamint a koronavírus-járvány hatásairól beszélt a képviselő-testületi ülésen Riz Gábor. Az országgyűlési képviselő több konkrétumot is elárult azokról a cégekről, amelyek részben vagy egészben átvehetik a kivonuló ABB infrastruktúráját. Szó esett a város megítéléséről és a térségközponti szerepéről is.

A koronavírus-járvány közvetlen és közvetett hatásairól beszélt Riz Gábor a mai képviselő-testületi ülésen. A térség országgyűlési képviselője a napirendek tárgyalása előtt tartott tájékoztatót, amelyben megköszönte mindazok munkáját, akik erőn felül teljesítettek az elmúlt időszakban. A politikus ezt követően kitért arra, hogy Ózd szociális-, végzettségi- és korszerkezete is romló tendenciát mutat, negatív a város megítélése, és gyengül a település térségközponti szerepe is. Éppen ezért fontos a gazdaságmentő csomag, valamint az Ózdi Szakképzési Centrum és a Miskolci Egyetem szerepe is.

„Sajnos gyengült a térségközponti szerepe a városnak. Ezt helyre kell állítani. Azért kell helyreállítani, mert mindig 100-150 ezres vonzáskörzettel rendelkezett a város. Ez az egészségügy szempontjából megvan, a kereskedelem egy része szempontjából megvan. De az ipar már csökkenő tendenciát mutat e tekintetben. Ezt újra helyre kell tennünk, hogy van miért Ózdra jönni vállalkozni, dolgozni, mert a városban a családom számára meg tudom termelni mindazt, ami bér formájában, egyéb juttatások formájában megszerezhető az elsődleges munkaerőpiacon” - emelte ki Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A képviselő kiemelte, hogy az ABB kivonulása összességében mintegy négyezer ember megélhetésére van hatással. Több konkrétumot is elárult a lehetséges befektetőkkel kapcsolatban. Jelenleg vételi szándékot mutat egy olyan cég, amely optikai kábelek és szerelvények, valamint klímaberendezések gyártása és összeszerelése terén tevékenykedik. Ők az ABB teljes területén képzelik el a jövőt, és mintegy ezer-ezeregyszáz főt foglalkoztatnának. Kapcsolatban állnak továbbá egy betonelemgyártó vállalattal, amely ózdi betonacélt használna alapanyagként. Felmerült emellett egy buszgyártó, amely elektromos és hibrid midibuszokban gondolkodik, a fejlesztésben a Miskolci Egyetem is közreműködhet.


457_0_t 457_1_t 457_2_t 457_3_t
457_4_t 457_5_t 457_6_t
Vissza