Szakaszos javítás (képgalériával)2020. június 9. (kedd) 19:00 - Városnews/9360_0_300.jpgFolyamatosan kátyúzzák az utakat városunkban. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai egy előre meghatározott tematika szerint veszik sorra az általuk kezelt szakaszokat. Ma kora délelőtt Szennán voltak jelen a dolgozók, majd amint végeznek ezen a területen, a Béke telep felé haladnak tovább.

Tavaly júniusban szerte a városban több útszakasz újult meg egy erre elkülönített keretből. Régóta fennálló probléma volt a burkolat rossz állapota, így örömmel fogadták a helyiek a javítást. Most pedig a Damjanich út egy felsőbb szakaszán tevékenykedtek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Dubovinszky László elmondta, hogy igyekeznek minimális idő alatt kátyúzni, hogy a lehető legkevesebb fennakadást okozzák a közlekedőknek.

„A Damjanich út alsó szakaszát a tavalyi 150 milliós felújítási keretből teljesen újraaszfaltoztuk. Épp ezért most itt a felső szakasz és a mellékutak kátyúzásával foglalkozunk. Úgy számoljuk, hogy olyan 25 tonnányi aszfalt szükséges a mellékutakra például a Bercsényire, a Nefelejcsre és a kisebb utakra” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A cég munkatársainak nincs könnyű dolga, ugyanis a változékony időjárás közepette nem egyszerű kiszámítani, hogy mikor is dolgozzák bele az anyagot az előre kivágott kátyúkba. A brigád egyszerre mintegy nyolc tonna aszfaltot tud felhasználni, melynek az értéke durván kétszáznegyvenezer forint. A megszokott tematika alapján mindig a felsőbbrendű részekkel kezdenek, és ezután haladnak a kisebb forgalmú burkolatok felé. A következő időszakban sem áll majd meg a munka, ugyanis áttelepülnek a város egy másik területére.

A tervek szerint amint az ÓVI szakemberei befejezik a szennai részt, a Béke telep felé veszik az irányt. Ott a Szent István, az Árpád vezér és Bolyki főút bizonyos szakaszain folytatják az úthibák javítását. Elmondásuk szerint nincs túl sok probléma azon a vidéken, így viszonylag gyorsan végezhetnek a felújításokkal.


360_0_t 360_1_t 360_2_t 360_3_t
360_4_t 360_5_t 360_6_t 360_7_t
Vissza