Megy a munka (képgalériával)2020. május 11. (hétfő) 19:00 - Városnews/9280_0_300.jpgKerítést építenek és betonelemeket gyártanak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál. A munkálatokra a pénzügyi keretet egyrészt a hosszú távú közfoglalkoztatási program biztosítja, míg a fennmaradó összeget a roma önkormányzat saját forrásból teszi hozzá. A József Attila úti ifjúsági park munkálatai véget értek, ott már csak az utógondozás szükséges.

Betont kevernek a dolgozók az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat épületének udvarán. Már az új helyen, vagyis az Újtelep 1. szám alatt. Sok a feladat erre az évre, a megvalósításra pedig a hosszú távú közfoglalkoztatási program ad lehetőséget. Március elseje óta, tizenkét fővel folynak a munkálatok, főleg a kisebbségi önkormányzat székhelyén. Az udvaron most például betonelemeket gyártanak, ez a folyamat jelenleg a tesztelés időszakát éli.

„A gyártási folyamatnak az anyagi költsége a hosszú távú közfoglalkoztatási program dologi kiadásából valósul meg, egy része, a többi a kisebbségi önkormányzat költségvetéséből” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A vízelvezetőkhöz használatos elemek öntőformáit és a betonvibrátort utóbbi forrásból szerezték be. Emellett azonban más munkálatok is folynak. Mintegy hetven méter hosszúságban, két méter magasságban építenek kerítést bontott téglából. Ennek egy része már elkészült, legalábbis ami a felrakást illeti, de az épület majdnem minden oldalára ilyen határolót terveznek. Amint elkészül, be is vakolják majd.

„Ezen kívül még ott van az ifjúsági parkunk, a József Attila úti volt telephely mellett, azt kulturális célra használjuk. Ott megy a fűnyírás, az épületek készen állnak, az áram be van vezetve, a mosdó, raktári részek ott a színpad mellett megépültek, amiket szeretnénk majd használni, de jelenleg a karbantartás azon a területen is megy” - nyilatkozta Berki Lajos, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese, roma referens.

A hosszú távú közfoglalkoztatási program szeptember végéig tart, így közel négy és fél hónap áll még rendelkezésre a felsorolt munkák elvégzésére. Mivel a jelenlegi állás szerint augusztus tizenötödikéig semmilyen tömegrendezvényt nem lehet megtartani, így idén nyáron nem szerveznek a parkba eseményeket.


280_0_t 280_1_t 280_2_t 280_3_t
280_4_t 280_5_t 280_6_t 280_7_t
280_8_t 280_9_t 280_10_t 280_11_t
280_12_t 280_13_t 280_14_t 280_15_t
280_16_t
Vissza