Allergiás megbetegedések2020. április 27. (hétfő) 19:00 - Aktuálisnews/9241_0_300.jpgElérkezett az allergén növényfajok virágzásának időszaka. Az azokra érzékenyek így már érezhetik a kellemetlen tüneteket. Többen a száraz köhögés miatt azt feltételezték, hogy a koronavírussal fertőződtek meg. A szakemberek szerint a megfelelő tesztek elvégzésével könnyen kideríthető a kiváltó ok.

Térségünkben magas a tölgy, a nyír és a platán pollenjének koncentrációja. A panaszok miatt sokan azt feltételezik, hogy elkapták az új típusú koronavírust. Dr. Sahin Fawaz elmondta, hogy Sátán például letesztelik azokat, akiknél gyanús tüneteket tapasztalnak. A kollegális főorvos szerint az arra érzékenyeknek érdemes elkerülni az olyan a területeket, ahol a virágzó fajok nagy számban fordulnak elő.

„Nagyon fontos két különbség van a koronavírus fertőzött és az allergiás között, a nehéz légzés. Az allergiásoknál nehéz légzés egyáltalán nincs, viszont a nehéz légzés a koronavírusoknál jellemző tünet. Viszont mindkét betegségnél előfordul a száraz köhögés. Az allergiás betegeknél ritkán fordul elő a magas láz, míg a covid vírusnál előfordulhat, hogy felszökik” - mondta dr. Sahin Fawaz, kollegális főorvos.

Szemviszketés, könnyezés, folyamatos orrfújás, tüsszögés. Csak néhány azok közül a tünetek közül, amelyeket az allergiások tapasztalhatnak ezekben az időkben. A melegedő időjárás kedvez a polleneknek, ezért érdemes időben felkészülni a szezonra. Az allergiás megbetegedések száma ugyanis a statisztikai adatok szerint évről évre növekszik.

Azok, akik nem biztosak benne, hogy allergiások-e, egy egyszerű teszt segítségével megbizonyosodhatnak róla. A tünetek enyhítése érdekében a leghatékonyabb az időben megkezdett gyógyszeres terápia.

Vissza