Mély érzelmek (képgalériával)2020. március 10. (kedd) 19:00 - Kultúranews/9088_0_300.jpgGál Zoltán nyolcadik könyvét mutatták be a Városi Könyvtárban. A Szívemet, lelkemet nektek adom című kötet a szerző munkásságának egyfajta számvetése, összegzése. Az író, költő alkotásainak központi témáját a mély érzelmek jelentik, megjelenik bennük többek közt a szerelem, a hazaszeretet és az istenhit is. A könyvbemutató programját szavalatok és zenés betétek is színesítették.

A helyi irodalomkedvelők körében már ismerősen cseng Gál Zoltán neve. Az ózdi író, költő immár nyolcadik könyvével jelentkezett, a Szívemet, lelkemet nektek adom című kötetet a Városi Könyvtárban mutatták be. A szerző munkásságát Kocsik László méltatta.

„Zoltán olyan dolgokról ír, amelyek a legszebbek. A legegyszerűbb, de legszebb és legörömtelibb emberi érzésekről. Így a szerelemről, a szeretetről. Azon belül is a család szeretetéről, a gyermek szeretetéről, a haza szeretetéről, és természetesen az Isten szeretetéről” - mondta Kocsik László.

Gál Zoltán úgy fogalmazott, ez a kötet eddigi irodalmi munkásságának egyfajta számvetése, összegzése. A benne szereplő alkotások mind-mind mély érzelmeket próbálnak szavakba önteni. Hozzátette, születésétől kezdve végigkísérik az életét ezek az érzések, így nem volt nehéz megfogalmazni azokat.

„Úgy gondoltam, hogy akkor lesz teljes eddigi pályafutásom, ha azokat a verseket, amelyek engem megihlettek, egy kötetbe összefoglalom, és a kedves olvasók elé tárom. A verseimet valójában a mély vallásosság, az életszeretet, az emberszeretet, a hazaszeretet és az örök szerelem érzései hatják át” - fogalmazott Gál Zoltán, író, költő.

A könyvbemutatót Kocsik László tolmácsolásában zenés betétek színesítették. Ismert zenekarok népszerű slágerei csendültek fel. Emellett pedig maga a szerző és több közreműködő is olvasott fel verseket az új kötetből. Kocsik-Garancsi Viktóriától többek közt az Isten éltessen, hazám! című művet hallhatta a közönség.

A rendezvényen a József Attila Gimnázium diákjai is színpadra léptek, ők is elhoztak néhányat a verseskötet alkotásaiból a közönségnek. Elhangzott egyebek mellett a Himnusz az emberi méltóságról. Gál Zoltán úgy fogalmazott, versei minden korosztály számára hordoznak üzenetet, mondanivalót. Azok mind a szívet, mind a lelket kiszolgálják.


088_0_t 088_1_t 088_2_t 088_3_t
088_4_t 088_5_t 088_6_t 088_7_t
088_8_t 088_9_t 088_10_t 088_11_t
Vissza