Teljesen kiégett (képgalériával)2020. február 17. (hétfő) 19:00 - Városnews/9016_0_300.jpgTeljesen kiégett egy hétvégi ház a Bolyki temető mellett szombaton. A lángokban álló ingatlanról egy környékbeli férfi tett bejelentést. Az ózdi egységek délután kapták a riasztást a megyei műveletirányítási központból, és két autóval vonultak a helyszínre. Az elektromos eredetű tüzet sikeresen megfékezték, személyi sérülés nem történt.

A helyi lánglovagoknak ismét mozgalmasan telt a hétvége. Öt helyszínre kellett vonulniuk kisebb kiterjedésű szárazfűtűz miatt, főként a környező településekre, többek között Farkaslyukba és Putnokra. Állatot is mentettek, a Zrínyi Miklós úton egy macska esett az egyik aknába, de sikeresen kiemelték onnan. Szombaton ismét lángra kapott egy ingatlan városunkban. A Bolyki temető mellett található egyik hétvégi ház teljes terjedelmében égett. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársaihoz a riasztás délután két óra előtt pár perccel érkezett, és azonnal a helyszínre siettek.

„Kollégáim két gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre, ahol azt tapasztalták, hogy a tűz már teljesen kiterjedt volt. A lakóháznak a berendezési tárgyai, gépek égtek benne. Kollégáim két „D” sugárral oltották el a tüzet. Vélelmezhetően a keletkezési ok elektromos energia volt” - mondta Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.

Egyébként a Mekcsey István úti családi ház is ugyanilyen okból gyulladt ki február 9-én. A tűz kialakulhatott szabálytalan bekötés, vagy az elektromos hálózat túlterhelése miatt is. Kormos rongy- és szőnyegdarabok a földön, szénné égett kerékpár a bokornak támasztva. Ez a látvány fogadta a városi televízió stábját a helyszínen. A mintegy 25 négyzetméteres épület belső tere teljesen használhatatlanná vált.

A helyi tűzoltókat egy környéken élő értesítette, elmondásuk szerint személyi sérülés nem történt az eset során, azonban jelentős anyagi kár keletkezett.


016_0_t 016_1_t 016_2_t 016_3_t
016_4_t 016_5_t 016_6_t 016_7_t
016_8_t 016_9_t 016_10_t 016_11_t
016_12_t 016_13_t
Vissza