Városunk értékei (képgalériával)2019. november 29. (péntek) 19:00 - Kultúranews/8783_0_300.jpgA várostörténeti vetélkedő második fordulóján bizonyítottak az általános iskolás diákok. A fiatalok most az Olvasó épületét járták körbe, és oldották meg az azzal kapcsolatos feladatokat. Most a Vasvár Úti Általános Iskola tanulóinak csapata érte el az első helyezést.

Még november elején rendezte meg a „Városunk értékei a kulturális intézmények szemeivel” című vetélkedő első fordulóját az Ózdi Művelődési Intézmények, településünk várossá válásának hetvenedik évfordulója alkalmából. Ma a második fordulóra várták a fiatalokat. A mostani feladatsort Csorba Lajos, az ÓMI művelődésszervezője állította össze.

„Az Ózdi Művelődési Intézmények intézményei által szervezett vetélkedő általános iskolás gyerekeknek szól. Négyfős csapatok vetélkednek, összesen nyolc csapat indult. A vetélkedőnek hat fordulója lesz, illetve egy döntő a végén. A mai állomás a második, itt városunk művelődéstörténetével, az Olvasó történetével fogunk majd foglalkozni” - mondta Csorba Lajos, az Ózdi Művelődési Intézmények művelődésszervezője.

A diákok a köszöntő után körbejárták az Olvasó teljes épületét. Megtekintették a különböző termeket, illetve a színpad belső részét is, emellett sok mindent tudhattak meg a színfalak mögötti szerkezetekről és berendezésekről. Ezt követően egy rövid prezentáció segítségével hasznos információkat kaphattak, amelyek a feladatsorok megoldásához nyújtottak segítséget. A tanulók szerint ez a második forduló sokkal összetettebb az előzőhöz képest.

„Viszonylag könnyen ment az előző, ez már sokkal nehezebb. Ez az egész azért jó, hogy megismerjük Ózd történetét, és szeretnénk is megismerni, illetve nyerni is” - nyilatkozta Verbőczi Kristóf Ákos, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

A mostani fordulót a Vasvár Úti Általános Iskola tanulói nyerték. Második helyen a II. János Pál Katolikus Általános Iskola, míg a harmadikon a Vasvár úti intézmény másik csapata végzett. A vetélkedő végén a győztes csapatok nyereményt is kaptak, amelyek ez alkalommal társasjátékok voltak. A következő forduló pedig az ÓMI Városi Könyvtárban lesz megtartva december közepén.


783_0_t 783_1_t 783_2_t 783_3_t
783_4_t 783_5_t 783_6_t
Vissza