Könyvtári egészségnap (képgalériával)2019. november 27. (szerda) 19:00 - Egészségnews/8774_0_300.jpgEgészségnapot tartottak az ÓMI Városi Könyvtárban. Az Egészségfejlesztési Iroda segítségével a rendezvényen számos ingyenes szűrővizsgálatot végeztek, és több előadáson is részt vehettek az érdeklődők.

Szinte teljesen megtelt érdeklődőkkel ma az ÓMI Városi Könyvtár, most azonban nem a könyvek miatt érkeztek ide a helyiek. Az intézmény az Egészségfejlesztési Iroda segítségével egy egészségnapot szervezett, ahol több ingyenes és nem mindennapi szűrővizsgálaton is részt lehetett venni.

„Könyvtárunk már többször rendezett egészségnapot az egészség hónap alkalmával, mivel nagyon fontos az egészségünk megőrzése, és fontos a megelőzés, és mi is ezt támogatjuk. Így az Egészségfejlesztési Irodával közösen együttműködve egészségnapot szerveztünk a mai napra” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, az ÓMI Városi Könyvtár intézményegység-vezetője.

Az egészségnapon volt légzésfunkció vizsgálat, vérnyomásmérés, mini EKG, teljes testanalízis, illetve koleszterinszint mérés is. Emellett nagy sikernek örvendett a hallásvizsgálat és a számítógépes talpdiagnosztika, ahol esetleges gyógymódot is megosztottak az oda érkezőkkel.

„Rendszeresen szoktam járni szűrővizsgálatokra, úgyhogy én már törzsvendég vagyok itt, úgyhogy nekem nagyon jó ez. Jól meg szokták nekem csinálni ezeket, évente többször is” - nyilatkozta Kovács Gézáné.

Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egyébként az Almási Balogh Pál Kórházban rendszeresen végeznek hasonló vizsgálatokat. A szűréseken kívül a résztvevők több előadást is láthattak. Széles Annamária természetgyógyász a hagyományos kínai orvoslásba és a keleti gyógyászatba segített betekintést nyerni az érdeklődőknek. Emellett Lakatos Márk az Eszterházy Károly Egyetem mesteroktatója mindennapi gyógynövényteákról tartott előadást, amelyeket meg is lehetett kóstolni.


774_0_t 774_1_t 774_2_t 774_3_t
774_4_t
Vissza