Rekord létszám (képgalériával)2019. október 8. (kedd) 19:00 - Városnews/8609_0_300.jpgElismerést kaptak az önkormányzat jóvoltából a jól tanuló diákok. Janiczak Dávid okleveleket adott át a mai napon azoknak, akik kiemelkedően teljesítettek az elmúlt esztendőben. Átlagtól függően több tízezer forintos havi juttatásban is részesülnek az arra érdemesek. A város első embere három intézmény hetvenegy fiataljának nyújtott át emléklapot, ami a korábbi tapasztalatokat figyelembe véve rekordnak számít.

Janiczak Dávid polgármester és Bolykiné Katona Erzsébet, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium megbízott igazgatója látogatott el az intézmény egyik tanórájára. Az alkalom apropóját az adta, hogy az iskolából többen kiérdemelték az önkormányzat által megítélt ösztöndíjakat. A város első embere szerint nagyon pozitívak a visszajelzések a kezdeményezéssel kapcsolatban.

„Bebizonyosodni látszik, hogy eredményes Ózd városának ösztöndíj programja. Ebben az esztendőben már a negyedik alkalommal sikerült kiosztani az ösztöndíjakat az ózdi középiskolákban, ózdi tanulóknak. Azt látjuk, hogy évről-évre növekvő számú tanuló kapja meg ezt a fajta támogatást. Idén rekord magas az a létszám, aki részesülhet ebben az ösztöndíjban. Bízom abban, hogy ez nemcsak a havi apanázs miatt vonzó a diákoknak, hanem mert megalapozzák vele a jövőjüket is” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Az ösztöndíjra 4,5-es átlag fölött pályázhatnak a tanulók. Mivel a középiskolában elért eredményeket veszik figyelembe, így leghamarabb tizedikben, a kilencedikes osztályzatok alapján részesülhetnek a támogatásban. A József Attila Gimnáziumban például huszonheten érdemelték ki az elismerést.

„Nagyon fontosnak tartom ezt az ösztöndíjat, mivel ez segít a tanulmányaimat folytatni. Emellett esetleg a jogosítvány megszerzésében is segítséget nyújthat” - mondta Sápi Nikolett, az Ózdi József Attila Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulója.

A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói ebben az esztendőben kimagaslóan teljesítettek. Azok, akik elérték a támogatás megszerzéséhez szükséges átlagot, az ebédlőben gyűltek össze. Ebben az intézményben összesen negyven diák kapta meg az eredménye alapján járó havi juttatást.

„Leginkább félrerakom ezt az összeget, hogy majd az elkövetkező években hasznát tudjam venni, amikor majd egyetemre megyek. Már három éve nyerem el ezt az ösztöndíjat, és ez nagyon sokat segít” - emelte ki Tóth Anikó Evelin, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

Az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziumában is jól teljesítettek tavaly, itt összesen négyen részesültek a támogatásban. A fiatalok egyaránt egyetértettek abban, hogy ösztönzőleg hat a várostól érkező anyagi segítség.

„Azért tartom fontosnak a támogatást, mert a kötelezettségemen kívül én mást nem csinálok, és ezzel is pénzt keresek. A pénzt személyes dolgok megvásárlásra fogom fordítani, amit a saját anyagi hátteremnek köszönhetően nem tudnék megvásárolni. Ez az összeg segít nekem ebben” - nyilatkozta Farkas Bertalan, az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziumának tanulója.

A tervek szerint a következő tanévben ismét él majd az önkormányzat ezzel a fajta ösztönzési lehetőséggel. A város első embere egyébként mindenkit arra biztatott, hogy kövessék társaik példáját, és törekedjenek a lehető legjobb eredmény elérésére.


609_0_t 609_1_t 609_2_t 609_3_t
609_4_t 609_5_t 609_6_t 609_7_t
609_8_t 609_9_t 609_10_t
Vissza