Ütemterv szerint (képgalériával)2019. június 28. (péntek) 19:00 - Városnews/8285_0_300.jpgAz ütemtervnek megfelelően alakul a hivatal és a sportcsarnok energetikai rekonstrukciója. Utóbbi már hetvenszázalékos készültségben áll. Városunk polgármestere folyamatosan figyelemmel kíséri a munkálatok menetét, és tartja a kapcsolatot a kivitelező cég építésvezetőjével. A felújításnak köszönhetően várhatóan jelentősen csökken majd a két épület üzemeltetésének költsége.

Már több hónapja nagy munkálatok zajlanak a Marosi István Városi Sportcsarnok környékén. Az épület 1988-ban épült és 1992-ben került állami tulajdonból önkormányzatiba. Jelentősnek mondható felújítás azonban az elmúlt három évtizedben nem történt. Ózd Város Önkormányzata európai uniós forrásra pályázott és nyert, így a teljes projekt 300 millió forintos összegből valósul meg, amelynek keretében energetikailag megújul a sportos komplexum, de nemcsak ezt az épületet érinti a rekonstrukció.

„Tartalmazza magában a Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítését is, ott a napelemek már felhelyezésre kerültek, és nemsokára kezdődik a szigetelés, valamint az ablakcsere. A mögöttem található sportcsarnoknál pedig már hetven százalékos készültségen áll a szigetelés. Zajlik a tetőcsere és az ablakok cseréje történik. A főtetőt, vagyis a nagy lapos tetőt teljesen leszigetelik” - nyilatkozta Janiczak Dávid, polgármester.

Víz, valamint hőszigetelés is lesz rajta, így megszűnik az évek óta tapasztalható beázás is. Hamarosan a napelemek telepítése is megtörténik, amely anyagilag nagy terhet vesz le a kezelő, vagyis az Ózdi Sport-és Élményközpont Nonprofit Kft. válláról.

„Azért fontos számunkra ez a beruházás, mert a jövőben a működési költségeink jelentősen csökkenni fognak. A szigetelésnek, valamint a napelemeknek köszönhetően a rezsiköltségeink visszaesnek majd” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport-és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Bár az időjárás nem mindig kedvezett a munkavégzésnek, a korábban kidolgozott ütemtervtől ennek tükrében sem tértek el. A kivitelező cég dolgozói egyébként a Polgármesteri Hivatallal párhuzamosan végzik a feladatokat, így ott is halad a munka. A befejezést idén őszre tervezik, az energiamegtakarítás évente több százezer kilowattórát is jelenthet.


285_0_t 285_1_t 285_2_t 285_3_t
285_4_t 285_5_t 285_6_t 285_7_t
285_8_t 285_9_t 285_10_t
Vissza