Csillaghúr a könyvtárban (képgalériával)2019. június 4. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/8189_0_300.jpgSás Károly látogatott el az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtárba. Az interaktív író-olvasó találkozón óvodások, valamint első és második osztályosok vettek részt. A gyerekek megismerhették a ház körüli állatok hangját, illetve együtt táncoltak a meseíróval, aki szerint fontos, hogy a fiatalok minél közelebb kerüljenek a természethez.

Interaktív foglalkozáson vehetett részt ma városunk ötven óvodása és általános iskolása. A gyerekek a Vasvár Úti és az Árpád Vezér Általános Iskolából, valamint a Béke Telepi Óvodákból érkeztek, hogy találkozzanak Sás Károllyal. Az egykori tanító lányával, Sás Ildikóval együtt manapság gyerekeknek szóló meséket, zenéket ír.

„Onnan kaptam az első lökést, ihletet, hogy azokat a meséket, történeteket, amiket átéltem a gyerekekkel, azokat megörökítsem. De ennél volt még egy érdekesebb. Hála istennek három gyermekünk van, és a kiságyak szélén meséltem nekik, amikor picik voltak. És később arra gondoltam, hogy azokat a meséket érdemes lenne leírni” - mondta Sás Károly, író, zeneszerző, dalszövegíró.

Az író szerint fontos, hogy a gyerekek minél közelebb kerüljenek a természethez. A könyveiben nagy szerepet kapnak az állatok, az ahhoz tartozó CD-melléklet pedig a tanulást is segíti, hiszen a fiatalok különféle állathangokat hallhatnak rajta.

„A bácsit úgy hívják, hogy Sás Károly. Könyvbemutatót szervezett, és állathangokat hallottunk. És eljátszottuk a verseket” - nyilatkozta Ipacs Tímea.

A foglalkozáson az iskolába járó lányoknak bábokat osztott ki, amelyeket megmutattak társaiknak. Végezetül mindenki együtt táncolt az íróval, aki megígérte nekik, hogy hamarosan el is olvashatják a mesekönyveket a könyvtárban.


189_0_t 189_1_t 189_2_t 189_3_t
189_4_t 189_5_t 189_6_t 189_7_t
189_8_t 189_9_t 189_10_t 189_11_t
189_12_t
Vissza