Érdekes művészet (képgalériával)2019. március 27. (szerda) 19:00 - Kultúranews/7950_0_300.jpgKavicsképek néven nyílt kiállítás a Városi Könyvtárban Barta Beatrix alkotásaiból. A különös tárlatot Janiczak Dávid, városunk polgármestere méltatta, aki emellett ösztönözte is az amatőr művészt, hogy mutassa meg képeit közönség előtt is. A teltházas eseménynek nagy sikere volt, szinte minden érdeklődő csodálkozva tekintette meg a kavicsos, festett műveket.

Életképek, emlékek, vágyak és érzések. Ezek köszönnek vissza a kavicsos, festett képeken az alkotó szerint. Barta Beatrix amellett, hogy a Polgármesteri Hivatal dolgozója, két éve készíti ezeket az alkotásokat. Bár egy ideig nem fogott ecsetet a kezébe, gyermekkora óta fest és rajzol. Erre a művészi ágra akkor talált rá, amikor egy barátnőjét akarta meglepni egy saját készítésű ajándékkal, azóta pedig annyi készült, hogy most kiállítás nyílhatott belőlük.

„A képeknek a témáját végül is az emlékek, az érzések határozzák meg. Esetleg ránézek egy képre és megtetszik és azt próbálom kavicsképek formájában megvalósítani. Végül is a saját irányvonalamat követve az emlékeket, vágyakat szimbolizálják” - mondta Barta Beatrix, alkotó.

Bár a legnagyobb közösségi portálon néha megosztotta műveit, ez volt az első alkalom, hogy az amatőr művész közönség előtt mutathatta meg alkotásait. Ebben városunk polgármestere Janiczak Dávid is ösztönözte, aki szerint a képek mögött nagy kreativitás és komoly technikai megoldások vannak, amellett, hogy mindből sugárzik a természet közelsége. A látogatók szerint is nagyon kifejezőek a képek és tehetséges az alkotó.

„Nagyon gyönyörű, nem láttam még ilyen szépet és nem is gondoltam, hogy ilyen lesz a kiállítás. A festmény is sokat mutat belőle, meg a kavicsok is nagyon kifejezőek. Például ezen a képen nekem annyira tetszik, hogy a mama fogja a gyerekét, olyan aranyos, nagyon szép. Nekem nagyon tetszik” - fogalmazott Lőwné Újpál Edit.

A kiállítást színesítette az ÓMI Zenés Színház előadása. Két musical részletet is előadtak a résztvevő érdeklődőknek. A művész elmondta, hogy folyamatosan gyűjti az új kavicsokat, bárhol is jár és bár konkrét célja nincs, elsőként a kiállításon szeretne túlesni, de mindenképp folytatja az alkotások készítését. A Városi Könyvtárban legközelebb csütörtökön a „Kitekintő-ablak a térségre” című program keretében Suba Ágnes mutatja be Sajónémeti érdekességeit.


950_0_t 950_1_t 950_2_t 950_3_t
950_4_t 950_5_t 950_6_t 950_7_t
950_8_t 950_9_t 950_10_t
Vissza