Vitaverseny középiskolásoknak2019. február 21. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/7830_0_300.jpgSzólj hozzá! Disputa a könyvtárban címmel hirdet vitaversenyt a Városi Könyvtár és a Gyerekesély az ózdi járásban projekt. A középiskolás fiataloknak szóló különleges tanulmányi versenyen nem elsősorban a tárgyi tudásra fektetik a hangsúlyt: az összeszedett érvelés, a kritikus gondolkodás, a hatékony kutatás és sikeres együttműködés kap kiemelt figyelmet.

A vita témái a mindennapi életből merítenek, szó lesz majd többek között a szociális kapcsolatokról a digitális kommunikáció tükrében, illetve a fiatalok külföldi munkavállalása is terítékre kerül. A programon háromfős csapatok küzdenek meg egymással, a győztesek nyereménye power bank lesz.

Nevezni február 28-ig lehet a jelentkezési lap kitöltésével, amelyet a https://goo.gl/K9WHsx linkről tölthetnek le, majd elektronikus úton (ozdivarosikonyvtar@gmail.com) vagy személyesen juttathatnak el a Városi Könyvtárba.

„Fiataloknak szervezett programjainkkal elsősorban az a célunk, hogy olyan tanulmányi versenyeken, vetélkedőkön vegyenek részt az iskolán kívül is, ahol fejlesztik kreativitásukat, a könyvtár szolgáltatásait beépítik a tanulmányaikba, ezáltal is szélesedik látókörük” - mondta Kovács Adrienn, gyermekkönyvtáros.

Vissza