Apróságok az életből (képgalériával)2018. december 12. (szerda) 19:00 - Kultúranews/7618_0_300.jpgPercek, napok, hónapok címmel jelent meg Szentandrássy Béla új könyve. A novelláskötet olyan történeteket tartalmaz, amelyek a mindennapokban bárkivel megeshetnek. A szerző a humoros, elgondolkodtató rövid írásokat már tinédzserkortól ajánlja olvasásra, hiszen mindenki megtalálhatja benne azt, ami érdekelheti. A mű fő üzenete a szeretet.

Hegedű hangja csendült fel elsőként Szentandrássy Béla új könyvének bemutatóján, amelynek a Városi Könyvtár adott otthont. A Percek, napok, hónapok címet viselő műben a szerző most nem a saját életéből vett példákkal szórakoztatja az olvasót, a kitalált történetek mégis a mindennapokból merítenek.

„Kerültem a nagy dolgokat. Hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy az életünket, illetve a személyiségünk alakulását a nagy, kiemelkedő cselekedetek, történések befolyásolják. Én jobban hiszek abban, hogy az állandó apró kis történések és dolgok azok, amik formálnak bennünket jobbá, mindig egy kicsit fejlesztik a személyiségünket. Ezeket a pillanatokat próbáltam megragadni, megmutatni és élvezhetővé tenni” - fogalmazott Szentandrássy Béla, író.

Fontos jellemzője a könyvnek, hogy minden történet egy bibilai idézettel kezdődik: ez többek között arra hívja fel a figyelmet, hogy érdemes jobban odafigyelni egymásra, és a lassan veszendőbe menő szeretet lángját fellobbantani. A bemutatón jelen volt a szerző egyik gyerekkori barátja is, aki bár még nem olvasta a művet, biztos benne, hogy ez is épp olyan lesz, mint az előző volt.

„Az elsőben, a Szilánkok című kötetben Béla mindent elmondott a gyerekkorunkról, a diákcsínyekről, úgyhogy tényleg nem tudom, mi az, ami még a tarsolyában maradt. Ami nagyon tetszik és szeretném meglepetésemet kifejezni, hogy Béla nagyon jó, olvasmányos stílusban ír, úgyhogy biztos a második könyve is közkedvelt lesz, mint ahogy az első” - mondta Szeszéné Varga Judit.

A könyvbemutató résztvevői ízelítőt is kaphattak a novellák hangulatából, hiszen egy-egy történetet meg is hallgathattak a délután során.


618_0_t 618_1_t 618_2_t 618_3_t
618_4_t 618_5_t 618_6_t 618_7_t
Vissza