Édes alkotások (képgalériával)2018. december 5. (szerda) 19:00 - Kultúranews/7590_0_300.jpgMásodik alkalommal rendezte meg mézeskalácssütő versenyét a Városi Könyvtár. Az intézmény felhívására felnőttek és gyermekek is jelentkeztek, az általuk beküldött alkotásokra pedig az interneten keresztül lehetett szavazni. A legjobb pályamunkák készítőit ajándékcsomaggal díjazták.

Mézeskalács és forró tea illata töltötte meg a Városi Könyvtár előcsarnokát. Idén is megrendezték ugyanis a mézeskalácssütő versenyt városunkban. Az ünnepélyes eredményhirdetésen zsúfolásig megtelt a könyvtár földszintje. Ünnepi dallamok csendültek fel, majd verseket hallhatott a közönség. Kovács Adrienn a mézeskalácsok történetét ismertette. Idén is sok szemet gyönyörködtető alkotás érkezett be.

„Tavaly hirdettük meg először, most pedig második alkalommal. Sokkal több alkotás érkezett ebben az évben, hiszen kicsit úgymond elhíresült, hogy van egy ilyen versenyünk. Sokkal kidolgozottabb munkák is érkeztek, az első helyezett majd látható lesz, gyönyörű szép. Mindenkinek gratulálok, mert nagyon nagy türelem kell ahhoz, hogy a mézeskalácsok elkészüljenek” - mondta Csörgőné Csépányi Krisztina, könyvtárvezető.

A versenyre szebbnél szebb pályaművekkel neveztek. A szervezők internetes szavazás eredménye alapján hirdettek eredményt. Négy kategóriában osztottak ki díjakat, a legkreatívabbakat ajándékcsomaggal jutalmazták. A végeredmény minden alkotó számára megérte a fáradozást. Mindenki szerint más-más trükk kell a jó mézeskalács elkészítéséhez, de van egy fontos hozzávaló, ami elengedhetetlen.

„Elsősorban a szeretet, mindenféleképpen, meg persze türelem. Másrészről meg egy jó mézeskalács recept nagyon fontos hozzá. Egyébként nagyon fontos, és az a titka, hogy sok tojás legyen benne és sok szódabikarbóna. A többi meg adott” - nyilatkozta Barna Tímea, a felnőtt egyéni kategória első helyezettje.

„Szeretni kell. Meg egy kis kézügyesség is kell hozzá. Azért az jó, hogy ha van az embernek” - hangsúlyozta Gálos Péterné, a felnőtt egyéni kategória harmadik helyezettje.

A kiállításon látható mézeskalácsok között vannak aprólékosan díszített, ünnepi hangulatot árasztó alkotások, ötletes megoldások és különlegesen kivitelezett egyedi darabok is, mint például a kissikátori körtemplom vagy egy forgó körhinta is. A kiállításmegnyitó után könyvtári kézműves foglalkozás is várta a gyerekeket.


590_0_t 590_1_t 590_2_t 590_3_t
590_4_t 590_5_t 590_6_t 590_7_t
590_8_t 590_9_t 590_10_t 590_11_t
590_12_t 590_13_t 590_14_t 590_15_t
590_16_t 590_17_t 590_18_t
Vissza