Lelki rejtelmek (képgalériával)2018. november 23. (péntek) 19:00 - Kultúranews/7553_0_300.jpgUtazás a kvantumig – a lélekfilozófia alapjai címmel mutatták be Laczkó Béláné Inci új könyvét a Városi Könyvtárban. A szerző ezzel a kötettel abban próbál segítséget nyújtani a ma emberének, hogy jobban megismerje, elfogadja magát, érzelmileg is helyt tudjon állni a gyorsuló világban.

Könyvbarátokkal és a lélek mélységei iránt érdeklődőkkel telt meg a Városi Könyvtár rendezvényterme. Utazás a kvantumig – a lélekfilozófia alapjai címmel mutatták be ugyanis Laczkó Béláné Inci új könyvét. Janiczak Dávid polgármester köszöntőjében kiemelte: a könyv nagy igazságokat tartalmaz, sokat segíthet az olvasóknak saját maguk és a világ megértésében, elfogadásában. A szerző ezzel a kötettel segítséget próbál nyújtani a ma emberének, hogy jobban megismerje magát, érzelmileg is helyt tudjon állni a gyorsuló világban.

„Meg kell tanulnunk a felgyorsuló világunkban, a tudomány és a technika gyorsulásával érzelmi intelligenciával is, mint embernek felnőni ehhez a gyorsuláshoz. Ehhez szükség van gyorsabb technikákra, információkra, más szavak értelmezésére. Ezáltal tudunk egy fejlettebb civilizációt létrehozni, ami a célunk” - hangsúlyozta Laczkó Béláné Inci, az Utazás a kvantumig szerzője.

A szerző beszélgetőpartnere dr. Péter Mária volt. Az addiktológus, klinikai szakpszichológus elmondta: szakterülete és a könyv témája közelebb áll egymáshoz, mint elsőre gondolnánk.

„Közös célkitűzés van, hiszen az emberek segítése, illetve maga az ember áll a középpontban. Ahogyan a kezünket összetesszük akár imádkozás, meditálás közben, ugyanígy találkozhat ez a két terület egymással. Hiszem azt, hogy azt kell megtalálnunk, ami közös. Főleg, ha az emberek segítéséről van szó, akkor ez a legfőbb cél” - fogalmazott dr. Péter Mária, addiktológus, klinikai szakpszichológus.

A könyvbemutatót a Laurum Blockflöte Együttes produkciója színesítette. A kötethez ugyanis tartozik egy CD-melléklet is, amelyet az együttes vezetője szerkesztett. A blockflötések zenéje igyekszik segíteni az elmélyülést, a relaxációt.

„Claude Debussy mondta, hogy a zene ott kezdődik, ahol a szó hatalma véget ér. Mi egy kicsit igyekeztünk erre rácáfolni, hogy közösen hassunk, közösen nyújtsunk segítséget az embereknek, a zene és a szó hatalmával” - mondta Nagy Károly, a Laurum Blöckflöte Együttes vezetője.

A könyvbemutató zárásaként Kupás Mónika olvasott fel egy részletet a szerző következő művéből. A most bemutatott kötet ugyanis egy sorozat első darabja, annak még több folytatása is lesz a közeljövőben.


553_0_t 553_1_t 553_2_t 553_3_t
553_4_t 553_5_t 553_6_t 553_7_t
553_8_t 553_9_t 553_10_t 553_11_t
553_12_t 553_13_t
Vissza